Поточна оперативна обстановка на півдні України: на ранок 28.04.2022

💣 Продовжуючи підготовку до псевдо-референдумів, окупанти не припиняють обстріли залишених ними населених пунктів, тримаючи місцевих мешканців у психологічному напруженні, просуваючи злочинну пропаганду, що це дії Збройних Сил України.

💥 По Миколаєву знову нанесено удар реактивними системами залпового вогню «Смерч». Пошкоджено десятки приватних домогосподарств, автівки, крамниці. Касетні боєприпаси вкривали дитячі майданчики та подвір’я навчального закладу. Інформація про потерпілих уточнюється.

💥 На Одещині, над Чорним морем сили протиповітряної оборони збили безпілотник-розвідник. Ворог продовжує обстеження місцевості для виявлення вразливих до ракетних ударів місць.

💣 Корабельним угрупованням чорноморського флоту рашистів продовжується блокада північно-західної частини Чорного моря. Загроза ракетних ударів з моря та тимчасово окупованого Криму залишається високою.

📒Розхитування ситуації в Придністров’ї має всі ознаки класичної «кремлівської методички». Тож, Сили оборони півдня України готові до протидії на всіх напрямках.

✌️Зберігайте спокій і витримку, дотримуйтесь заходів безпеки, не довіряйте ворожій пропаганді, будьте пильними і не давайте шансу колаборантам втілити диверсійні задуми.

💙💛 Тільки разом переможемо, бо наша сила в єдності!

#оперативна_обстановка #Південь #Одеса #Херсон #Миколаїв #війна

Джерело