Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 09.06.2022

🌀 Обстановка в нашій операційній зоні залишається стабільно напруженою.

Противник веде бойові дії на займаних рубежах, укріплюється та мінує підступи до своїх позицій. Сил, ресурсів та мотивації вести наступальні дії не має.

💠 Нашою авіацією нанесено серію ударів по опорному пункту, місцям скупчення техніки та особового складу, по налаштованій понтонній переправі та польовим складам противника в п’ятьох різних населених пунктах Херсонщини.

🌀 За результатами авіаударів та виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань знищено 3️⃣3️⃣ рашисти, реактивну систему залпового вогню «Град», кілька одиниць броньованої техніки, 3️⃣ склади боєприпасів та 2️⃣ пально-мастильних матеріалів. Решта ворожих втрат уточнюється.

💠 Корабельне угруповання чорноморського флоту тримає напоготові до здійснення ракетних ударів 4️⃣ надводних корабля та 1️⃣ підводний човен, разом з ними на чергуванні 1️⃣ ВДК.

🌀 А значить, загроза ракетних атак залишається, вірогідність морської десантної операції – вочевидь поставлена на паузу.

💠 Лишаємось свідомими і пильними, правильно і швидко реагуємо на сигнали повітряної тривоги, довіряємо силам оборони, віримо в нашу перемогу.

🇺🇦 Все буде Україна!

Джерело