Поточна оперативна обстановка на півдні України: вечір 14.05.2022

8️⃣0️⃣ добу мужній український народ протидіє рашистській навалі.

🚧 На Миколаївщині та Херсонщині ворог продовжує ведення бойових дій, удосконалює інженерне облаштування своїх позицій, при чому на стільки бажаючи закріпитися, що застосовує залізобетонні конструкції. Однак, активних наступальних дій не веде.

⚡Водночас, по Миколаївщині знов нанесено ракетний удар. Продовжуються спроби руйнування промислової інфраструктури. Втрат серед місцевого населення немає.

⚡Ефективним застосуванням ракетно-артилерійського озброєння та авіацією Повітряних сил України знищено 2️⃣0️⃣ рашистів, 3️⃣ склади ворожих боєприпасів в різних областях, броньована та автомобільна техніка й самохідна артилерійська установка.

🌊 В Чорному морі продовжує перебувати 2️⃣ кораблі – носії крилатих ракет – та 5️⃣ великих десантних кораблів. Психологічний тиск та загроза ракетних ударів з моря актуальності не втрачають.

💣 На Одещині штормова погода винесла на поверхню та наблизила до берегу ворожу морську міну. Ситуація під контролем відповідних підрозділів Військово-Морських Сил ЗСУ. Міну буде знешкоджено фахівцями підривної команди.

‼️Однак, це ще раз нагадує про небезпеку купання та іншого способу використання прибережних вод.

🚧 Не варто забувати й про те, що силами оборони вжито заходів протидії, тож південні узбережжя сьогодні – це не зони відпочинку, а лінія захисту від ворога, а значить і зона небезпеки.

💙💛 Будьте мудрими і свідомими, бережіть себе і разом збережемо Україну!

Джерело