Поточна оперативна обстановка на півдні України: вечір 21.04.2022

Завершується 5️⃣7️⃣ доба героїчного протистояння українського народу повномасштабному вторгненню рашистських військ.

🔶 На Херсонщині й Миколаївщині ситуація залишається стабільно напруженою.

Запланований на сьогодні “зелений коридор” з окупованих сіл Херсонщини до Дніпропетровської області не спрацював. Окупанти не дотрималися домовленостей, не припинили обстріли і затримали евакуаційну колону на блокпосту. Машини були змушені повернутись і не змогли вивезти людей з окупованих сіл Херсонщини.

🔷 Противник продовжує вишукувати способи просунутись на захід від зайнятих оборонних рубежів. Нашими підрозділами відбито дві атаки противника при спробі просунутись до адмінмежі з Миколаївською областю. В ході боїв противник зазнав втрат та відступив.

🔶 Ракетно-артилерійськими підрозділами протягом дня нами нанесено ураження 1️⃣5️⃣ цілей противника.

🔷 Загальні втрати ворога на південному оборонному рубежі цієї доби складають 5️⃣1️⃣ рашист та 1️⃣4️⃣ одиниць техніки. Загарбники лишилися без чергового танка Т-72, без ще однієї реактивної системи залпового вогню. Їх сили поменшало на 9 одиниць броньованої та 3 автомобільної техніки.

🔶 В Чорном морі корабельне угруповання переформатовувалось та продовжувало проведення пошукових заходів навколо місця затоплення флагмана чорноморського флоту. Їх розташування красномовно свідчить про збереження загрози ракетних ударів.

🔷На Одещині нейтралізовано центр проросійського громадського об’єднання, який мав на меті розхитування ситуації на півдні.

🔶Зловмисники виготовили партію друкованих антиукраїнських матеріалів, намагалися їх поширювати та агітувати за організацію сепаратистських мітингів.

🔷Те, що їх діяльність не мала успіху і була викрита – ознака свідомої патріотичної проукраїнської позиції населення південних регіонів та ефективної контрдиверсійної роботи відповідних структур й органів.

🔷🔶Разом стоїмо на захисті нашої країни!

🔷🔶Разом переможемо!

🇺🇦 Все буде Україна!

Джерело