Поточна оперативна обстановка на півдні України: вечір 24.04.2022

Завершується 6️⃣0️⃣ доба мужнього спротиву українського народу ворожій навалі.

⏸️ На тимчасово зайнятих територіях України російські окупанти вводять заходи, що обмежують права і свободи мирних жителів, зокрема свободу пересування. Населені пункти, що готують до проведення псевдо-референдумів закриті для в’їзду та виїзду.

⏯️ На Миколаївщині й Херсонщині противник продовжує ведення оборонних дій на зайнятому рубежі та артилерійсько-минометні обстріли населених пунктів і наших позицій.

⏪ Відмічено посилення розвідувальної активності в бік адміністративного кордону Миколаївської області. Спробу висування двох диверсійно-розвідувальних груп ворога нашими підрозділами зірвано. Понісши втрати до 50 % складу ДРГ, рашисти відступили.

⏩ Водночас, нашими підрозділами забезпечено контроль території в районі ще 5️⃣ населених пунктів Миколаївщини поблизу адмінмежі з Херсонщиною.

⏏️ Втрати окупантів складають 7️⃣3️⃣ рашисти та 7️⃣ одиниць техніки, серед яких зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир С1», автомобільна та броньована техніка.

↔️ Корабельне угруповання в Чорному морі постійно змінює кількісний склад у зв’язку із періодичними заходженнями в бази окупованого Криму. Але основний склад продовжує тримати територію України під загрозою ракетних ударів.

*️⃣ Великдень на Одещині минув в цілому спокійно. Без грубих порушень публічного порядку та провокацій. Аварійно-рятувальні роботи із ліквідації наслідків ракетних ударів по Одесі завершено. За уточненими даними 7️⃣ загиблих, серед них одна дитина. В лікарнях залишаються 🔟 постраждалих.

🆗 Дякуємо за свідомість та дотримання норм комендантської години. Не наражайте себе на небезпеку, виконуйте алгоритм реагування на сигнали тривог, довіряйте тільки перевіреним джерелам інформації.

🇺🇦 Разом – до Перемоги!

Джерело