Ветеранів та ветеранкок запрошують пройти  відновлення та реабілітацію шляхом започаткування сільськогосподарського виробництва з вирощування ягідних культур через об’єднання у сільськогосподарські кооперативи

Ветеранів та ветеранкок запрошують пройти  відновлення та реабілітацію шляхом започаткування сільськогосподарського виробництва з вирощування ягідних культур через об’єднання у сільськогосподарські кооперативи

Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА інформує про зміни до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у 2024 році в частині розвитку сільськогосподарських ягідних кооперативів.

В межах Комплексної програми пропонується ветеранам та ветеранкам пройти  відновлення та реабілітацію шляхом започаткування сільськогосподарського виробництва з вирощування ягідних культур через об’єднання у сільськогосподарські кооперативи. 

Створення сільськогосподарських кооперативів ветеранами та ветеранками або їх членство у сільськогосподарських кооперативах має подвійне значення. 

Це сприяє економічному зростанню та стійкості сільських громад, забезпечуючи при цьому ветеранам та ветеранкам можливість заробітку та створення стабільних умов для життя. Також надає їм можливість взаємодії та співпраці з іншими учасниками АТО (ООС) і війни та суб’єктами господарювання, що сприятиме їх соціальній інтеграції, відновленню та реабілітації.

Згідно змін до Комплексної програми, кошти з обласного бюджету на розвиток сільськогосподарських кооперативів, які здійснюють діяльність в галузі ягідництва будуть спрямовуватись до РДА, на території яких здійснюють чи планують здійснювати діяльність сільськогосподарські кооперативи, серед членів яких є учасники бойових дій та/або антитерористичної операції. 

Право на одержання фінансової підтримки мають діючі та новостворені сільськогосподарські кооперативи серед членів яких є не менше 3 (трьох)

осіб – ветеранів/ветеранок та/або суб’єктів підприємництва, засновником якого є

ветеран/ветеранка.

Фінансова підтримка сільськогосподарських кооперативів, які здійснюють діяльність в галузі ягідництва, може надаватися двома шляхами:

– у вигляді бюджетних коштів на здійснення витрат пов’язаних із закладанням площ ягідних насаджень (садивний матеріал, система крапельного зрошення, добрива, засоби захисту рослин (далі – ЗЗР);

– у вигляді відшкодування витрат здійснених на закладання площ ягідних насаджень (садивний матеріал, система крапельного зрошення, добрива, ЗЗР).

Детальна інформація по Комплексній програмі підтримки сільськогосподарських кооперативів зі зразками/формами документів за посиланнями https://1ll.ink/D4Eoc, https://1ll.ink/tUFGr.

Важливо! Ветеранам та ветеранкам Яворівського району, які хочуть створити сільськогосподарський кооператив просимо звертатися в Яворівську РВА. Контактний номер 2-12-54, електронна адреса javorivrda@loda.gov.ua

Джерело