⚡️⚡️⚡️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне 🔹 У Норвегії визначили ще один потенційний майданчик для розміщення ММР

⚡️⚡️⚡️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне

🔹 У Норвегії визначили ще один потенційний майданчик для розміщення ММР. Компанія Norsk Kjernekraft розпочала роботу з оцінки земельної ділянки в муніципалітеті Ейгарден щодо можливості розміщення п’яти ММР, кожен з яких має генеруючу потужність 300 МВт.

🔹 Франція розглядає можливість залучення інвестицій інших європейських країн, зокрема Швейцарії, у будівництво АЕС. У французькому МЗС вважають, що країни, які самі не хочуть будувати нові атомні електростанції, але хотіли б імпортувати ядерну енергію із Франції, можуть брати участь у витратах на будівництво нових установок.

🔹 Міністерство енергетики США виділило $19,1 млн на підтримку студентів та викладачів, які розвивають технології ядерної енергетики.

🔹 Асоціація ядерної промисловості (NIA) звернулася до уряду Великої Британії із проханням прийняти рішення щодо обґрунтування швидкого реактора Newcleo зі свинцевим охолодженням LFR-AS-200. Таке рішення є необхідною умовою для функціонування в країні нової ядерної технології.

🔹 Перша атомна електростанція провінції Квебек, Gentilly-1, наближається до остаточного виведення з експлуатації. Енергоблок №1 був введений в експлуатацію в 1972 році і працював з перервами, загалом 183 повних робочих дні. 1984 року його було зупинено назавжди.

#атомний_дайджест

ХTHEA

⚡️⚡️⚡️ Дайджест міжнародних новин: коротко про головне 

🔹 У Норвегії визначили ще один потенційний майданчик для розміщення ММР

Джерело