✅ Сьогодні взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України та форумі «Життя громад в умовах війни».

Сьогодні взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України та форумі «Життя громад в умовах війни».

⚜️ Традиційно під головуванням Володимира Зеленського разом з першими особами органів центральної влади та керівниками місцевого самоврядування розглянули найбільш актуальні питання.

🏙 Перший та безумовний пріоритет – безпека та оборона. В умовах повномасштабного вторгнення цими питаннями в той чи інший спосіб опікуються представники влади на всіх рівнях. Разом ми відновлюємо інфраструктуру після масштабних ракетних обстрілів, посилюємо протиповітряну оборону, готуємось до злагоджених дій в будь-яких, навіть найскладніших умовах, та беззаперечно підтримуємо Збройні сили України та співпрацюємо з правоохоронними органами задля протидії можливим загрозам на території області.

🏥 Ще одним першочерговим завданням для влади та громад є ефективна співпраця задля
розвитку реабілітаційної мережі та надання усього комплексу послуг для наших ветеранів, та людей, які постраждали від війни. Наше завдання – зробити так, щоб травми війни не ставали перепоною для повноцінного життя. Суспільство має бути вдячним своїм захисникам і створювати для них усі умови.

За час повномасштабного вторгнення в Житомирській області відкрито вже 4 нових реабілітаційних відділення. Загалом в області реабілітаційні послуги надають вже 14 закладів, які з початку військових дій в Україні пролікували вже понад 54 тисячі військовослужбовців.
Зараз тривають перемовини з іноземними партнерами щодо створення нових реабілітаційних закладів на території області. Паралельно з цим в громадах відкриваються Центри життєстійкості, створюється мережа Ветеранських хабів, де наші захисники можуть отримати соціальні, психологічні, юридичні послуги та просто щиру підтримку.

🇪🇺 Окрему увагу під час засідання Конгресу приділили можливостям, які відкриває європейська інтеграція перед нашими громадами. Міста та селища Житомирщини вже активно залучають гранти від міжнародних донорів, налагоджують горизонтальні зв’язки на міжнародному рівні.

💼 Ще одне важливе питання сьогоднішнього порядку денного – підтримка вітчизняних підприємців, які є рушійною силою, що надихає життям економіку України навіть в умовах повномасштабної війни.

Здатність бізнесу адаптуватися до нових найнеочікуваніших викликів стала основою стабільності економіки Житомирщини. Зі свого боку Держава, попри надвеликий обсяг витрат на оборону та спротив загарбнику знаходить можливість підтримувати підприємців. Важливим кроком в цьому напрямку є нова економічна доктрина «Зроблено в Україні», безпосередньо спрямована на підтримку місцевих виробників.

🤝 Сьогоднішній захід вкотре підтвердив, що Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України є дієвим майданчиком, який здатен об’єднувати зусилля центральної влади, обласних адміністрацій та рад і місцевого самоврядування задля вирішення нагальних проблем, посилення обороноздатності та розвитку нашої Незалежної Держави!

Джерело