У Тернополі розважали над стаціями екологічної Хресної дороги

У Тернополі розважали над стаціями екологічної Хресної дороги

10 березня у архікатедральному соборі Введення у храм Пресвятої Богородиці тисячі тернополян та жителів області, наживо та через засоби масової інформації, молились і розважали над стаціями екологічної Хресної дороги. Цей захід став уже доброю традицією, щоб у часі Великого посту застановитись над своїм ставленням до нашого Творця та усього Його створіння.

Очолив молитву референт Бюро УГКЦ з питань екології у Тернопільсько-Зборівській архієпархії о. Василь Шафран, який звернувся до усіх віруючих з екологічною катехизою в якій закликав прислухатись до голосу Церкви та стати відповідальними управителями Божих природних дарів, які нині так нещадно руйнує злочинний агресор.

«Ми сьогодні є свідками жахливої війни, яка знищує усе живе. Гинуть люди, гине уся флора і фауна, знищується Богом сотворений світ. Мільйони українців потерпають від нестачі питної води, їжі, електроенергії тощо. Тому Церква сьогодні нагадує нам, що до наших християнських обовязків належить також бережливе використання земних ресурсів, які крізь призму віри ми називаємо Божими дарами», – констатував душпастир-еколог.

Отець Василь застановився на головних завданнях цьогорічної Великопосної екосоціальної ініціативи, яку вже чотирнадцятий рік поспіль організовує Екологічне бюро УГКЦ з метою допомогти глибше й повніше пережити процес покаяння і навернення до Бога, завдяки поглибленню свідомості щодо відповідальності за створений Богом світ та шляхів її здійснення у повсякденному житті кожної людини.  Провідна тема цьогорічної ініціативи: відповідальне управління Божими дарами в контексті еко-соціальних викликів війни.

У Тернополі розважали над стаціями екологічної Хресної дороги

   У Тернополі розважали над стаціями екологічної Хресної дороги

Екореферент пригадав також особливу цінність живої молитви під час пасхальних поминань за душі усопших на противагу пластмасовим квітам та вінкам, які помножують сучасні екологічні гріхи, згубно впливаючи на довкілля і загрожуючи здоров’ю та життю людей.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело