Арихиєрейська Божественна Літургія в Хрестопоклінну Неділю

Арихиєрейська Божественна Літургія в Хрестопоклінну Неділю

7 квітня 2024 р. Б. у Третю Неділю Великого Посту, яка має назву Хрестопоклінна, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію  в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла.

Роздумуючи над духовним змістом євангельського уривку, який був прочитаний на Літургії, Преосвященний Владика Дмитро говорить: «Сьогодні в Третю Неділю Великого Посту почитаємо Хрест Господа нашого Ісуса Христа. Почитання Хреста – живе свідчення нашої віри. Євангелист Марко говорить нам про три умови зустрічі з Богом.  «Коли хто хоче йти за мною, хай зречеться себе самого, візьме на себе свій хрест та йде за мною» (8, 34). Саме ці слова є тими умовами, виконавши які, можемо осягнути Божий задум. Якщо хочемо бути подібними до Ісуса, то треба змінити спосіб свого життя і головне – свої думки. У своїй особі Господь мав дві волі – Божу і людську. Це наближає людину до Бога, дає їй надію на виконання всіх умов зустрічі з Ним.

Далі Владика Дмитро роздумує над важливим питанням: «Чи узгоджуємо ми свої плани і плани Господні? Якщо ні, то тоді маємо прикрі розчарування. Той, хто приносить своє життя для Бога, має велику духовну радість». 

На завершення проповіді прозвучали важливі істини: «Відсутність віри  – це зло, яке нам заважає жити. Зносити терпіння  – це особливість існування людської істоти. Але усі терпіння завжди будуть перетворені на радість. Однією із цілей духовного життя є пізнати себе. Моментом переміни життя кожного із нас є усвідомлення волі Божої».

Завершилася Літургія спільною молитвою за Україну та архиєрейським благословенням Преосвященного Владики Дмитра для усіх присутніх.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Арихиєрейська Божественна Літургія в Хрестопоклінну Неділю Арихиєрейська Божественна Літургія в Хрестопоклінну Неділю Арихиєрейська Божественна Літургія в Хрестопоклінну Неділю Арихиєрейська Божественна Літургія в Хрестопоклінну Неділю Арихиєрейська Божественна Літургія в Хрестопоклінну Неділю Арихиєрейська Божественна Літургія в Хрестопоклінну Неділю Арихиєрейська Божественна Літургія в Хрестопоклінну Неділю Арихиєрейська Божественна Літургія в Хрестопоклінну Неділю Арихиєрейська Божественна Літургія в Хрестопоклінну Неділю Арихиєрейська Божественна Літургія в Хрестопоклінну Неділю Арихиєрейська Божественна Літургія в Хрестопоклінну Неділю Арихиєрейська Божественна Літургія в Хрестопоклінну Неділю Арихиєрейська Божественна Літургія в Хрестопоклінну Неділю Арихиєрейська Божественна Літургія в Хрестопоклінну Неділю  

Джерело