Після трьох масованих атак росіян енергосистему, а значить – і споживачів електроенергії, чекають дуже непрості часи

Після трьох масованих атак росіян енергосистему, а значить – і споживачів електроенергії, чекають дуже непрості часи. І економити потрібно вже зараз. Особливо в періоди максимального споживання – вранці та ввечері. В ці години найбільше впливають на графік споживання саме побутові споживачі – промисловість споживає значно більш рівномірно.

Про це в інтерв’ю спеціальному оглядачу NV Олександру Пасховеру розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Це питання операційної безпеки енергосистеми. І навіть незважаючи на те, що на вулиці тепліше, і споживання падає, тим не менше, в енергосистемі зараз знижена можливість виробляти електрику, через атаки на теплові і гідроелектростанції. І тому ми просимо саме в ті години, які ми назвали, з 19:00 до 22:00, намагатися не навантажувати енергосистему. Тобто допомогти нам загладити цей пік, для того, щоб енергосистема могла впоратися з підвищеним навантаженням. Швидко відновити всі генеруючі потужності не вдасться. Тому ризик дефіциту з нами буде досить довго», – попередив керівник «Укренерго».

Також під час інтерв’ю говорили про:
🔹Як вплине на енергосистему літня ремонтна кампанія на АЕС і чому її не можна відкласти
🔹Чому коли є графіки відключень, немає блекауту
🔹Як рятуватись від відключень бізнесу та промисловості
🔹Чи можна побороти борги на ринку електроенергії, які відлякують інвесторів у нову генерацію
🔹Які можливості для енергосистеми можна знайти навіть після трьох комбінованих атак на неї

Більше читайте за посиланням https://nv.ua/ukr/ukraine/events/volodimir-kudrickiy-govorit-pro-rezhim-vizhivannya-v-umovah-ponevichennoji-energosistemi-50409649.html

Джерело