Стаціонарний табір «Широкий Лан» прийняв першу бригаду

На Широколанівському полігоні продовжуються заходи з відновлення боєготовності та проведення злагодження підрозділів Окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Ця бригада стала першою, хто випробовує комфорт у новозбудованому табірному містечку на території міжвидового центру “Широкий Лан”.

Військовослужбовці показали дії механізованих танкових підрозділів із застосуванням сучасної системи Лазертаг від українського виробника.

А після практичних занять особовий склад повернувся до комфортного табірного містечка.

Нове табірне містечко створене за новими підходами з урахуванням іноземного досвіду, є унікальною в своєму роді. Тут побудовано 11 казарм, 10 з яких для чоловіків і одна для жінок-військовослужбовців, контрольно пропускний пункт, їдальню, два волейбольних та два футбольних майданчики, спортивний майданчик з тренажерами, стройовий плац.

Містечко забезпечене відеоспостереженням, власною котельнею та автономним водопостачанням з власних свердловин. Також не обійшлось без благоустрою території -тут висаджено близько 750 дерев і кущів та облаштовано газони.

До кінця 2021 року на території Міжвидового центру підготовки оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗС України також плануються добудови комплексу – штаб для керівництва військової частини, приміщення для медичного пункту, місце для техніки і, звичайно, осередок для дозвілля особового складу – повідомив ТВО заступника командувача Сухопутних військ ЗС України Олександр Голоднюк.

Такого типу військове містечко можна назвати унікальним не тільки в Україні, а й в Європі, адже воно побудовано за найсучаснішими технологіями та повністю відповідає стандартам НАТО. Тепер і Широколанівський полігон є достойним місцем для проведення міжнародних військових навчань,.

Джерело