⚛️ Майданчик для ММР у Румунії отримав схвалення МАГАТЕ Представники Міжнародного агентства з атомної енергії дійшли висновку

⚛️ Майданчик для ММР у Румунії отримав схвалення МАГАТЕ

Представники Міжнародного агентства з атомної енергії дійшли висновку, що вибір майданчика для розміщення малих модульних реакторів у Румунії відповідає стандартам безпеки агентства. ММР планують звести на майданчику теплової електростанції Doicesti.

Румунський проєкт ММР має на меті досягти встановленої потужності 462 МВт, використовуючи технологію NuScale із шістьма модулями, кожен зі встановленою потужністю 77 МВт.

Очікується, що будівництво та експлуатація малого модульного реактора створить близько 200 постійних робочих місць, 1500 робочих місць під час будівництва та більше 2000 робочих місць під час виконання робіт зі збирання компонентів та в межах обслуговування протягом 60-річного терміну експлуатації.

Нагадаємо, Енергоатом співпрацює із провідними розробниками ММР – Westinghouse, Rolls-Royce, NuScale, ARC Clean Energy та Holtec – щодо можливості впровадження їхніх розробок в Україні.

world-nuclear-news.org/Articles/Romania-s-SMR-site-selection-process-gets-IAEA-app

#атомні_новини

XTHEA

⚛️ Майданчик для ММР у Румунії отримав схвалення МАГАТЕ
  
Представники Міжнародного агентства з атомної енергії дійшли висновку

Джерело