🔰 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської обласної військової адміністрації традиційно підбив підсумки роботи за тиждень.

🔰 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської обласної військової адміністрації традиційно підбив підсумки роботи за тиждень.

Продовжуємо розбудову додаткових ліній фортифікаційних споруд на кордоні з білоруссю. Робота зі створення глибоко ешелонованої системи оборони на території області триває з перших днів повномасштабного вторгнення. Наразі ведеться будівництво нових споруд за розробленими військовим командуванням проєктами.
На початку тижня у розширеному форматі з підрядниками, представниками військового командування, підрозділами сил оборони області, правоохоронцями, лісівниками та головами громад Житомирщини предметно обговорили нагальні питання, які виникають в процесі робіт. Зокрема розмінування ділянок, куди переходять будівельники для проведення подальших робіт, взаємодію підрядників з лісівниками, відповідний супровід усіх процесів з боку правоохоронних органів. Головне – це якість робіт та дотримання чітких термінів, адже йдеться про безпеку нашого кордону та забезпечення для наших захисників умов для ефективної оборони кордону.

Ворог не припиняє бити по українських містах та селищах. Найбільше останніми тижнями страждає Харківщина. Громади Житомирської області підтримали ініціативу обласної військової адміністрації та вже зібрали для відправки до Харкова 40 генераторів різної потужності. Також місто Житомир направить мобільну газотурбінну станцію на 1 мегават. Збір та доправлення допомоги триває. Закликаємо громади області та усіх небайдужих жителів долучитися до збору допомоги.

На форумі щодо реалізації реформи шкільного харчування, який відбувся за участі першої леді України Олени Зеленської, детально розглянули усі складові та підбили проміжні підсумки впровадження реформи. Олена Зеленська наголосила, що кожен крок реформи має на меті забезпечити здоровим харчуванням наших школярів у кожній громаді. Також вона відзначила велику зацікавленість та підтримку реформи з боку міжнародних партнерів та донорів, які готові фінансувати нові проєкти в цій галузі. Це відкриває додаткові можливості для громад щодо модернізації системи харчування в закладах освіти.
Житомирщина є активним учасником реформи від самого її початку. Навіть в умовах повномасштабного вторгнення ми змогли знайти можливості для продовження модернізації системи харчування в школах області. Зараз продовжуємо працювати з міжнародними партнерами щодо залучення їх до модернізації системи харчування в школах громад Житомирщини.
Найголовніше – наше спільне прагнення зробити так, щоб якомога більша кількість дітей мала доступ до здорової їжі. Адже здорове життя починається саме зі здорового харчування.

Наприкінці тижня взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, а також долучився до форуму «Життя громад в умовах війни». Розглянули важливі для життєдіяльності країни та громад питання. Зокрема, Президент України Володимир Зеленський наголосив на безпекових питаннях: посилення захисту кордону, протиповітряній обороні та захисту об’єктів критичної інфраструктури.
Одним з надзвичайно важливих аспектів сьогодення є підтримка наших військових та їх реабілітація. Житомирщина в цій сфері активно працює та має гарні результати. 14 реабілітаційних відділень та обласний реабілітаційний центр постійно надають всю необхідну допомогу нашим героям. Це і фізична, і психологічна реабілітація. Продовжуємо працювати.
Також обговорили нові можливості для наших громад, які з’являються завдяки Європейській інтеграції. Кожен регіон продемонстрував власні позитивні кейси, які реалізовували в громадах.
Приділили особливу увагу підтримці українського бізнесу, який зараз тримає на своїх плечах економіку країни. Підтримка наших підприємців з боку держави – беззаперечна. Крім того, після впровадження нової економічної доктрини політика підтримки вітчизняного виробництва стане ще більшою.

🔰 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської обласної військової адміністрації традиційно підбив підсумки роботи за тиждень.
Головні події тижня: міцність кордону, здорове харчування та спортивні перемоги на Житомирщині! – YouTube
На майданчику офіційного медіацентру Житомирської обласної військової адміністрації ми підбиваємо підсумки роботи за тиждень. Продовжуємо розбудову фортифікаційних споруд на кордоні з білоруссю, зберігаючи безпеку нашого кордону. Усі аспекти цього проєкту…

Джерело