Коли Іран атакував Ізраїль ракетами та «шахедами», то їх збивав не лише «Залізний купол»

Коли Іран атакував Ізраїль ракетами та «шахедами», то їх збивав не лише «Залізний купол». Підключилися американські, британські літаки, винищувачі з Йорданії.

Водночас poсія продовжує щодня атакувати наших мирних жителів, зокрема іранськими «шахедами». Життя українців менш цінне? Є більш важливі і менш важливі країни? Підняв ці риторичні питання під час зустрічі з французькими журналістами й експертами з геополітики. Багато з них вперше прибули в Україну і мені дуже хотілося, щоб вони почули та передали своїй аудиторії те, що нас болить.

Ще один яскравий приклад: завдяки співпраці МОЗ України та Франції, на Львівщину приїжджають пластичні хірурги зі світовими іменами і оперують наших воїнів, які проходять реабілітацію у Superhumans Center. А з іншого боку, українські бізнесмени не можуть дочекатися спеціалістів з Європи, щоб ті встановили обладнання, яке вони закупили, аби потужності працювали, люди мали роботу і ми самі могли відновлювати свою економіку. Часто навіть обладнання нам не продають, мотивуючи це тим, що в Україні – війна та є незахищені ризики.

Розмовляли також про те, що для нас зараз критично важливо розблокувати українсько-польський кордон, адже Львівщина залишається великим логістичним хабом, що ми потребуємо кредитного фінансування і страхування ризиків, а також допомоги у лікуванні та соціалізації людей з порушеннями психіки, кількість яких від початку повномасштабної війни подвоїлася.

Дякую Prism Ukraine та Eastern Circles, що ініціювали цю зустріч.

Джерело