“Dignitas Infinita змушує всіх задуматися”, – Архиєпископ Вашингтона

"Dignitas Infinita змушує всіх задуматися", – Архиєпископ Вашингтона

Dignitas Infinita насамперед нагадує нам, що кожна людська істота має невід’ємну гідність, даровану Богом у момент зачаття, говорить кардинал Вілтон Ґреґорі, архиєпископ Вашингтона. Як він наголошує, серед останніх документів це найповніший виклад вчення Церкви, який торкається багатьох гострих питань. Про це повідомляє Vatican News.

Кардинал вказує, наприклад, на смертну кару. Те, що включено до нової Ватиканської декларації, зазначає він, – це плід еволюції підходу Церкви. У цьому процесі Вона поступово посилювала свою позицію, наближаючись до визнання того, що смертна кара ніколи не є виправданою. “Але для багатьох людей це виклик, тому що в сучасному світі ми так часто бачимо жахливі акти насильства та масові вбивства”, — говорить кардинал Ґреґорі. – Ці ситуації змушують нас замислитися, як злочинці все ще мають людську гідність? Проте в документі наголошується, що вони все її ще мають”.

Архиєпископ Вашингтона зазначив, що ще однією важливою для його єпархії темою, яку торкається Ватиканська декларація, є питання людей із гомосексуальними схильностями, а також тих, які відчувають сумніви щодо своєї гендерної ідентичності. “Документ визнає їхню гідність, але й закликає їх усвідомити і прийняти той факт, що Бог дав їм гідність ідентичності в акті сотворення”, – заначив ієрарх.

Архиєпископа Вашингтона також запитали про Національне Євхаристійне Відродження, яке відбувається у Сполучених Штатах. Як він зазначив, місцевий єпископат підтримав цю ідею, оскільки помітив, що деякі з учень Церкви щодо Пресвятих Тайн не були належно передані наступним поколінням. “Існують наслідки того, щоб бути євхаристійним народом. Ти стаєш тим, що отримуєш. Ти дієш в ім’я Христа”, – наголошує архиєпископ Вашингтона.

Джерело