Ferrero Rocher: цукерки за натхненням Богородиці з Лурду

Ferrero Rocher: цукерки за натхненням Богородиці з Лурду

Багато хто знає Ferrero Rocher за її популярні шоколадні цукерки з лісовим горіхом, але зв’язок компанії з Богородицею з Лурду менш відомий.

Мікеле Ферреро, засновник компанії та ревний католик, мав глибоку побожність до Пресвятої Діви Марії та хотів вшанувати її своєю роботою. Повідомляється, що він назвав свою компанію “Rocher” на честь скельного ґроту Rocher de Massabielle, який позначає місце, де Діва Марія явилася святій Бернадетті в Лурді, Франція.

Насправді “rocher” французькою означає “скеля”. Знаючи про це, багато хто вказує те, що хрустке покриття шоколаду та нерівна золота обгортка – це спроба Ферреро нагадати це утворення в скелі в Лурді, що мало особливе значення для відомого шоколатьє.

На 50-річчя заснування компанії Ферреро сказав: “Успіхом Ferrero ми завдячуємо Лурдській Богородиці; без неї ми мало що можемо зробити”.

У 2023 році в інтерв’ю для ACI Prensa отець Маурісіо Еліас, капелан Лурдського санктуарію, сказав: “Пан Ферреро дуже шанував Лурдську Діву; він часто приїжджав до Лурду і був жертводавцем”.

“Він був людиною, яка завжди приходила сюди, він дуже побожно ставився до Богородиці, він сповідався, вів християнське життя”, – додав о. Еліас.

Ферреро здійснював щорічні паломництва до Лурду, а також організовував паломництва для своїх працівників. У нього також була фігурка Діви Марії на кожному з 14 виробничих підприємств його компанії по всьому світу.

Ферреро помер 14 лютого 2015 року у віці 89 років. Незадовго до його смерті повінь пошкодила санктуарій у Лурді. Ферреро пообіцяв “велику пожертву, щоб повернути втрачене”, – поділився о. Еліас. Після його смерті діти дотримали обіцянки батька і допомогли з ремонтом.

Сімейний бізнес продовжує свої традиції: нині компанією керує син Мікеле, Джованні Ферреро. Компанія Ferrero Rocher, заснована в 1946 році в Альбі, Італія, П’єтро Ферреро, батьком Мікеле, сьогодні є третім за величиною виробником шоколаду в світі. З моменту запуску в інших європейських країнах у 1982 році компанія розширилася, включивши інші бренди, зокрема такі як Nutella, Tic Tac і Kinder.

 

За матеріалами CNA.

Джерело