Почути голос парафіяльних священиків: приготування до ІІ сесії Синоду

Почути голос парафіяльних священиків: приготування до ІІ сесії Синоду

Оприлюднено інформацію про зустріч парафіяльних священиків в рамках приготування до другої сесії XVI Звичайної загальної асамблеї Синоду Єпископів, що відбудеться в м. Сакрофано неподалік Риму.

З 29 квітня по 2 травня 2024 року в м. Сакрофано поблизу Риму відбудеться Міжнародна зустріч парафіяльних священиків, яка буде проведена у рамках приготування до другої сесії XVI Звичайної загальної асамблеї Синоду Єпископів та присвячена темі «Як бути синодальною помісною Церквою в місії». Учасникам будуть запропоновані щоденні теми для роздумів: обличчя синодальної Церкви; всі є учнями, всі – місіонери; творити стосунки, будувати спільноту. Про це розповів о. Луїс Марін де Сан-Мартін, O.S.A., Заступник Секретаря Генерального Секретаріату Синоду та координатор зустрічі.

Слухання, молитва й розпізнавання

Зустріч парафіяльних священиків, яку організовують Генеральний секретаріат Синоду та Дикастерія у справах духовенства разом з Дикастерією євангелізації та Дикастерією Східних Церков, буде присвячена слуханню, молитві та розпізнаванню. Ця ініціатива також є відповіддю на вказівки учасників першої сесії 16-ї Звичайної загальної асамблеї Синоду Єпископів, які запропонували більше прислухатися до голосу парафіяльних священиків.

Завданням конференції буде: слухати та поглиблювати синодальний досвід, яким вони живуть у своїх парафіях та дієцезіях; сприяти діалогові та обміну досвідом й ідеями; надати матеріал для Instrumentum laboris, призначеного на другу сесію, а також підсумки консультацій, координованих Єпископськими Конференціями та результати богословсько-канонічного дослідження, проведеного п’ятьма робочими групами, створеними при Генеральному секретаріаті Синоду.

За попередніми даними в цьому зібранні візьмуть участь понад 200 душпастирів. На завершення події учасники конференції візьмуть участь у Святій Месі в базиліці святого Петра у Ватикані та матимуть зустріч зі Святішим Отцем в залі Павла VI.

Джерело: vaticannews.va

Джерело