Сідней: Арх. Фішер закликав до молитви за постраждалого ассирійського єпископа

Сідней: Арх. Фішер закликав до молитви за постраждалого ассирійського єпископа

Найкращою відповіддю на насильство і страх є молитва і мир, заявив архиєпископ Ентоні Фішер після нападу на ассирійського єпископа Мар Марі Еммануїла 15 квітня 2024 року.

“Закликаю віруючих не реагувати на ці події зі страхом, уникаючи місць культу, боячись нових нападів, чи з гнівом, беручи участь в актах розправи чи помсти. Найкраща відповідь на насильство і страх – це молитва і спокій”, – сказав католицький архиєпископ Сіднея.

Нагадаємо, 15 квітня 2024 року ассирійський православний єпископ Еммануїл та ще п’ятеро осіб були поранені ножем унаслідок терористичного нападу з релігійних мотивів під час служби в Церкві Христа Доброго Пастиря у Вейклі, що приблизно за 30 кілометрів на захід від Сіднея.

Католицький ієрарх наголосив, що молитовні доми традиційно є місцем спокою та затишку, комфорту та святості. “Кожна людина в цій країні, незалежно від того, чи це єпископ чи священник, рабин чи імам, служитель чи віруючий, повинна мати можливість безпечно молитися, не боячись стати жертвою акту насильства під час молитви”, – зазначив він.

Від імені католицької архиєпархії Сіднея та на знак солідарності з іншими релігійними лідерами архиєпископ Фішер висловив свою молитовну підтримку постраждалим. “Нехай Бог миру панує на нашій землі”, – сказав він.

За матеріалами Vatican News.

Джерело