Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму

Село Грабовець, Великогаївська громада, Тернопільщина. Родина загиблого захисника, воїна-героя Миколи Пителя у його пам’ять склала офіру і придбала церковний дзвін. У неділю, 14 квітня, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Володимир Фірман за участю настоятеля храму Покрови Пресвятої Богородиці о. Михайла Піняги здійснив Чин його освячення.

Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храмуНазвали дзвін святим Миколаєм, на честь небесного покровителя воїна. «Наш новий дзвін своїм милозвуччям буде кликати вірних до храму та бути небайдужими під час цієї кровопролитної війни», – наголошує о. Михайло Піняга.

Микола Питель – учасник бойових дій з 2014 року, захищав Донецький аеропорт. Коли розпочалося повномасштабне російське вторгнення – знову став до лав Збройних Сил України.

Отець Михайло розповідає, що “загинув воїн з нашого села Микола Питель 22 грудня 2022 року. І родина після його поховання мала намірення щось пожертвувати, залишити пам’ять про нього. І в нас є два місця, де колись були дзвони. Ми їх шукали, ці старі дзвони: біля церкви, в людей питалися, десь ці дзвони поділися під час Другої світової війни. Ті, що залишилися, то ще ми віднайшли, а цих не було. І я запропонував, якщо вони мають такі намірення, бажання, придбати церковний дзвін і назвати його на честь пам’яті їхнього батька, чоловіка Миколи. На дзвоні зображена ікона святого Миколая Чудотворця”.

У своєму пастирському слові під час Божественної Літургії владика Володимир Фірман говорив на тему віри. Архиєрей звернувся до парафіян з проханням про молитву за воїнів на фронті, бо сила молитви кулі відвертає, допомагає нашим захисникам і захисницям виходити з-під обстрілів цілими та неушкодженими. Також закликав підтримувати родини полеглих бійців, ділити з ними біль і горе втрати рідної людини.

Цього дня усі молитовно згадували полеглого воїна Миколу і всіх, хто поклав своє життя, здоров’я і свободу на вівтар перемоги України.

Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму  

пресслужба архиєпархії

Джерело