Слова Бенедикта XVI, які варто запам’ятати

Слова Бенедикта XVI, які варто запам’ятати

Папа Бенедикт XVI народився 16 квітня 1927 року в Німеччині. Цьогоріч йому було б 97 років.

У його день народження нагадуємо шістнадцять прекрасних цитат, які варто запам’ятати…

1. Якщо у Твоєму житті немає Бога, то й усе інше не спрацює. Це так, неначе неправильно застібнути перший ґудзик: далі всі інші також будуть погано застібнуті, і доведеться починати знову від верху.

2. Небо належить не до географії простору, а до географії серця. А Боже серце в святу ніч схилилось так низько, аж до ясел: покірність Бога — небо. І якщо ми виходимо назустріч цій покірності, ми торкаємося неба. І тоді земля також стає новою. У цю святу ніч ми зі смиренням пастухів вирушили в дорогу до Дитятка в стайні! Доторкнімося до покірності Бога, до Його серця! Тоді Його радість торкнеться нас і просвітлить світ.

3. Очі того, хто вірить у Христа, навіть у найтемнішу ніч бачать світло і бачать вже сяйво нового дня.

4. Терпеливість – це щоденна форма любові.

5. Потрібно, щоб ми, щоб я не вимагав права на своє життя, а віддав його в розпорядження комусь іншому – Христові. Щоб я не питав: що я з цього матиму, а: що я можу дати Йому, а цим самим і іншим? Або ще конкретніше: як досягти цього уподібнення Христові, Який не панує, а служить, не бере, а дає.

6. Чувати означає йти за Господом, вибирати те, що вибрав Христос, любити те, що Він полюбив, уподібнювати своє життя до Його життя: чувати означає жити кожну мить у тіні Його любові, не даючи подолати себе неминучим труднощам і проблемам щоденного життя.

7. Ми повинні виявити в собі мужність бути нонконформістами; одне з найпрекрасніших завдань християнина – відновити здатність протистояти тому, що приносить популярна культура.

8. Наш Бог – Отець, готовий пробачити розкаяних грішників і прийняти тих, хто покладається на Його милосердя. Через гріх ми віддалилися від Нього, потрапивши під владу смерті, але Він змилосердився над нами і Сам, без жодної нашої заслуги, вирішив піти нам назустріч, пославши нам Свого Єдинородного Сина як Спасителя.

9. Світ пропонує вам комфорт, але ви не створені для комфорту. Ви створені для величі.

10. Життя – це перше благо, яке ми отримуємо від Бога. І основа всіх інших: ми зобов’язані гарантувати право на життя всім, і кожному рівною мірою, бо від цього залежить майбутнє людства.

11. Добро переможе у світі, хоча зло робить більше шуму.

12. Бог явився як дитина. Саме таким чином Він протистоїть будь-якому насильству і несе послання миру. У цей момент, коли світові постійно загрожує насильство в багатьох місцях і різними способами; в якому знов і знов з’являються палиці гнобителя і заплямовані кров’ю плащі, ми взиваємо до Господа: Ти, Могутній Боже, з’явився як дитина й об’явив нам Себе як Той, Хто любить нас і через Кого любов переможе.

13. Останнім словом в історії світу буде перемога любові!

14. Бути людиною – це як ходити по горах, де трапляються важкі підйоми. Та лише завдяки їм нам вдається дістатися так високо, що ми можемо відчути красу буття.

15. Людина живе, доки вона чекає, поки в її серці живе надія. І за її очікуваннями розпізнають людину: наше моральну і духовну “позицію” можна виміряти тим, чого ми чекаємо. А чого я чекаю? Чого чекає моє серце в цей період мого життя?

16. Ісусе, я люблю Тебе!

 

За матеріалами pch24.pl.

Джерело