У Львові вкотре розважали над стаціями екологічної Хресної дороги

У Львові вкотре розважали над стаціями екологічної Хресної дороги

У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв. Володимира та Ольги, що на вул. Симоненка у м. Львові, де разом із вірними спільно помолився екологічну Хресну дорогу.  

Перед початком молитви, екореферент провів кількахвилинну тематичну катехизу, звертаючи увагу присутніх на покликання людини і християнина жити в гармонії з усім Божим створінням-природою, уникати екологічних гріхів, зокрема побутових, таких як марнотратне використання води та інших ресурсів-дарів. Священник закликав бути відповідальним та дбайливим до нашого спільного Дому-Землі.

Зокрема було акцентовано на тому, що через наші повсякденні гріхи разом із Христом Спасителем страждає також і все Його створіння-світ, і для подолання духовно-екологічної кризи вкрай необхідне екологічне навернення. Окрім цього було коротко представлено відповідну місію Бюро УКГЦ з питань екології та його мережі в єпархіальній структурі нашої Церкви.

Опісля протягом майже 1,5 год. усі вірні, котрих на церковній території поблизу храму зібралося 50-70 осіб, розважали над кожною стацією Хресної дороги нашого Творця і Спасителя Ісуса Христа, співпереживаючи Його страждання та молячись у відповідних духовних й екологічних наміреннях.

У Львові вкотре розважали над стаціями екологічної Хресної дороги

Чимало зацікавлених змогли придбати для своєї домашньої духовної бібліотеки примірники «Хресної Дороги (екологічної)».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело