Учасники Центру душпастирювання силових структур підкорили гору Маковиця

Учасники Центру душпастирювання силових структур підкорили гору Маковиця

У суботу, 13 квітня, семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата, які є учасниками Центру душпастирювання силових структур, разом із головою центру та в супроводі капелана військової частини №1241 НГУ — о. Петра Євчука, здійснили похід на гору Маковиця.

Як повідомляє інформаційний центр ІФДС, проща розпочалась із молитви у підніжжі гори, а відтак о. Петро звернувся до братії: «Нехай цей підйом кожного із нас буде пожертвуваний за душі й тіла тих, хто перебуває в полоні, зранений чи знесилений від цієї війни».

Далі учасники розпочали сходження висотами мальовничого Прикарпаття, де могли роздумувати про важливість молитви за Захисників та Захисниць.

Голова центру бр. Василь-Степан Паславський біля вершини гори мовив: «У часі Великого посту з нашої сторони дуже символічно підніматись на гору, перебуваючи у молитвах за народ який бореться. Господь нагороджує нас за нелегкий шлях і втому, додає сил і наснаги й дає можливість насолодитися цими краєвидами весняних гір».

На вершині семінаристи разом з о. Петром помолились молебень до великомученика Димитрія Солунського, який є покровителем ЦДСС, а також заспівали гімн УПА й різні патріотичні пісні.

Після цього також мали змогу відвідати музей підпілля УГКЦ імені о. Михаїла Косила, де о. Богдан Іванюк провів екскурсію, а семінаристи мали можливість ознайомитися з особливостями тогочасної духовної освіти, розглянути фотографії та рукописи.

«Загалом поїздка була проведена у фізичному та духовному зростанні, а також з акцентом на цінності свободи й незалежності», — поділилися враженнями семінаристи.

Департамент інформації Івано-Фроанківської Архієпархії УГКЦ

Джерело