​​«Укренерго» запропонувало українському бізнесу долучитись до розбудови сучасної розподіленої генерації

​​«Укренерго» запропонувало українському бізнесу долучитись до розбудови сучасної розподіленої генерації.

«Укренерго», як оператор енергосистеми, зацікавлено у створенні промисловими споживачами власної генерації та готово сприяти їм в цьому. Про це під час робочої зустрічі з представниками Федерації роботодавців України розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Керівник «Укренерго» зазначив, що значні руйнування об’єктів енергосистеми, яких вже завдала росія, відчутно зменшують її можливість покриття потреб споживачів. Особливо ризикованими є період літньої спеки та опалювальний сезон, навіть за умови відсутності нових ударів з боку ворога. В цій ситуації для промисловості та бізнесу єдиним ефективним шляхом забезпечення надійного енергопостачання є розвиток власної генерації та систем зберігання електроенергії.

«Укренерго» вже працює над створенням привабливих для інвесторів умов на ринку електроенергії. Перш за все, це вирішення в найближчій перспективі проблеми накопичення боргів на балансуючому ринку, який є одним з найбільш цікавих для інвесторів. І другий важливий момент – створення можливості для «Укренерго» укладання довгострокових контактів на надання допоміжних послуг. Забезпечення гарантованого попиту збільшить зацікавленість українських та міжнародних фінансових установ в інвестуванні в енергетичні проєкти.

«Враховуючи ситуацію і наші прогнози, ми знаходимося в стані стабільного дефіциту в енергосистемі. В цій ситуації кожен бізнес потенційно може стати більш енергетично стійким. Наша задача як оператора енергосистеми зробити так, щоб нові енергоустановки не просто забезпечували надійність, а на них можна було заробляти, щоб вони були економічно доцільними та окупними», – зауважив Володимир Кудрицький.

Джерело