Допомога в лікуванні важкохворим дітям з України

Допомога в лікуванні важкохворим дітям з України

У рамках партнерства Департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ з Івано-Франківським центром журналістської солідарності важкохворі дітки з України проходять лікування в провідних італійських клініках.

Абсолютно безоплатне лікування надається завдяки допомозі та підтримці волонтерів асоціації «Anteas Alessandria», за сприяння лікарів Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні та громади УГКЦ міста Турин (Італія).

Торік із Прикарпаття у педіатричну лікарню м. Турин була направлена онкохвора 14-річна дівчинка. Окрім того, минулого місяця ще одна дівчинка відправилася до м. Анкони (Італія), вчора ж 12-річна Вінничанка поїхала до Турину, де дівчині здійснять дообстеження та визначать подальшу тактику лікування.

Мама 12-річної Даринки зазначає, що у листопаді 2022 року дівчинці вдалося подолати гострий лімфобластний лейкоз, однак незабаром у неї стався рецидив.

«Я дякую Богу, що він познайомив нас із лікарями з Івано-Франківська, а вони допомогли знайти таку ініціативу, яка дозволяє боротися зі страшною недугою. Ми не сподівалися й не думали, що матимемо такий чудовий шанс пройти лікування в одній із провідних клінік Італії», — ствердила жінка.

Як зазначає п. Уляна Сташко, членкиня опікунської ради Івано-Франківської дитячої лікарні, співзасновниця БФ «Фундація доброчинців», 14-річна дівчинка, яка відправилася на лікування у вересні 2023 року, вже завершила його та очікує на результати останніх обстежень. Незабаром вона повернеться в Україну.

Івано-Франківський Центр журналістської солідарності у співпраці з Департаментом інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ й надалі надаватиме підтримку людям у потребі, зокрема важкохворим діткам.

Допомога в лікуванні важкохворим дітям з УкраїниДопомога в лікуванні важкохворим дітям з УкраїниДопомога в лікуванні важкохворим дітям з УкраїниДопомога в лікуванні важкохворим дітям з України

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело