Рятувальники Яворівщини провели спільні навчання щодо ліквідації пожеж в природних екосистемах

Рятувальники Яворівщини провели спільні навчання щодо ліквідації пожеж в природних екосистемах

Спекотна погода, що невдовзі встановиться на період літа, створюватиме загрозу виникнення пожеж у лісових масивах. Враховуючи статистику попередніх років, як в області так і загалом по країні, лісові пожежі щороку знищують десятки гектарів лісових насаджень.

Відтак фахівці ДСНС спільно з лісівниками здійснили комплекс заходів щодо запобігання та оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з пожежами у природних екосистемах. Так, 12 квітня в рамках проведення спільних практичних тренувань щодо гасіння пожеж в лісових масивах та поблизу них, із залученням підпорядкованих підрозділів 9 ДПРЗ та представників лісогосподарських підприємств Яворівського району на території філії «Рава-Руське лісове господарство» ДП «Ліси України» провели навчання по відпрацювання спільних дій під час гасіння лісових пожеж. Під час спільних навчань було відпрацьовано залучення сил та засобів для гасіння умовної пожежі на території лісового господарства – від залучення оперативної групи з ранцевими вогнегасниками, а також техніка для локалізації осередку займання шляхом створення мінералізованих смуг. Для умовного моніторингу фронту поширення пожежі було задіяно квадрокоптер лісівників та рятувальників.

Такі навчання спрямовані на налагодження спільних дій та взаємодії в разі виникнення як лісових, так і торф’яних пожеж та ефективного їх гасіння. Адже тільки тісна взаємодія усіх оперативних служб дасть змогу уникнути великих матеріальних збитків через такі пожежі.

Джерело