Студенти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборі

Студенти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборі

У середу, 17 квітня, в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового м. Івано-Франківськ відбулася особлива подія – Хресна дорога, яку провели студенти Івано-Франківського національного медичного університету та Івано-Франківського фахового медичного коледжу.

Молитва у головній святині міста лунала в намірі за мир та перемогу України.

Молитовний захід відбувся у рамках тісної співпраці між парафією Воскресіння Христового Архікатедрального і Митрополичого собору та Івано-Франківським медичним університетом.

На молінні був присутній ректор ІФНМУ п. Роман Яцишин, а також викладачі медичного закладу.

На початку моління о. Юрій Прилепський, сотрудник парафії, звернувся до всіх присутніх:

«Перебуваючи в особливому часі Великого посту, ми мандруємо до світлого празника Воскресіння Христового. У теперішній час війни усі ми проходимо саме тією Хресною дорогою нашого Спасителя, якою проходив Він Сам. Сьогодні вперше у нашому храмі ми будемо молитися Хресну дорогу, яку будуть проводити студенти. Віддаймо Богові цю спільну молитву, а нашим наміренням нехай залишиться молитва за перемогу і справедливий мир в Україні, за наших Воїнів, а також за наше світле майбутнє».

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися із стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.

Крім того, майбутні медики виконували різні страсні пісні після кожної із чотирнадцяти стацій.

На завершення у храмі лунав духовний гімн України «Боже, Великий, Єдиний», а відтак медики запалили свічки й поклали їх перед Господнім хрестом.

Студенти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборіСтуденти-медики провели Хресну дорогу в Архікатедральному соборі

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело