У Яворівській ВА відбулася зустріч з аграріями Яворівського району щодо програми підтримки у 2024 році

У Яворівській ВА відбулася зустріч з аграріями Яворівського району щодо програми підтримки у 2024 році

«Джерела залучення фінансового ресурсу для розвитку аграрного сектору економіки у 2024 році»: Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА провів робочу зустріч з аграріями Яворівського району щодо програми підтримки у 2024 році.

Мета зустрічі – підтримки аграрного сектору, сприяючи зміцненню економічної стабільності та розвитку сільських територій у Львівській області.

На початку зустрічі з вітальним словом до учасників наради виступив начальник ВА Ярослав Коминський

“Перш за все, хочу подякувати вам за невтомну працю та розвиток економіки попри час війни в країні. Дякую що пліч-о-пліч допомагаєте наблизити перемогу України на всіх фронтах. Пам’ятайте, двері Яворівської ВА завжди відкриті до діалогу та підтримку. Дякую представникам департаменту за те, що даєте можливості аграріям розвиватися та покращувати умови праці інформуючи  про підтримку з державного бюджету у вигляді грантів для розвитку власної справи, садівництва, тепличного господарства та переробних підприємстві. Такі зустрічі однозначно важливі, адже стають важливою платформою для обговорення та впровадження ініціатив та створення нових проектів. Бажаю вам спокійного та продуктивного дня. Дякуємо ЗСУ за можливість працювати. Всім нам миру і перемоги. Слава Україні. Героям Слава”, – зазначив очільник району 

Відтак учасники зустрічі розглянуто питання залучення фінансових ресурсів для мікро- та малих виробників аграрної продукції, зокрема, як отримати фінансову підтримку в рамках державних і обласної програм та як залучити кошти від міжнародних проектів технічної допомоги, програми кредитування для сільськогосподарських виробників, Фінансування фермерських господарств, Умови кредитування та критерії добору учасників програми «Власний дім» в частині заходу підтримки індивідуального житлового будівництва на селі», додержання законодавства про працю в умовах воєнного стану, Додержання законодавства про охорону праці під час проведення весняно-польових робіт.

Директор департаменту Тетяна Гетьман ознайомила з умовами програми грантової підтримки на розвиток власної справи, садівництва та тепличного господарства, можливостями залучення пільгових кредитів та підтримки через  Державний аграрний реєстр

Про можливості фінансової підтримки через програми центру зайнятості детально розповів директор Яворівської філії Львівського обласного центру зайнятості Михайло Вигринович.

Про умови кредитування та критерії відбору учасників програми «Власний дім» розповіла в.о. голови Обласний Фонд Підтримки Житлового Будівництва На Селі  Наталія Цимбаліста. 

Нагадаємо, про зміни до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у 2024 році. В межах Комплексної програми пропонується ветеранам та ветеранкам пройти  відновлення та реабілітацію шляхом започаткування сільськогосподарського виробництва з вирощування ягідних культур через об’єднання у сільськогосподарські кооперативи.

Згідно змін до Комплексної програми, кошти з обласного бюджету на розвиток сільськогосподарських кооперативів, які здійснюють діяльність в галузі ягідництва будуть спрямовуватись до РДА, на території яких здійснюють чи планують здійснювати діяльність сільськогосподарські кооперативи, серед членів яких є учасники бойових дій та/або антитерористичної операції. 

Важливо! Ветеранам та ветеранкам Яворівського району, які хочуть створити сільськогосподарський кооператив просимо звертатися в Яворівську РВА. Контактний номер 2-12-54, електронна адреса javorivrda@loda.gov.ua

Джерело