У парку «Сопільче» висадили Алею пам’яті

Родини загиблих Героїв, представники Карітасу Тернопіль, парафіяльні волонтери, внутрішньо-переміщені особи посадили дуби – символ міцності та незламності українського народу.

У парку «Сопільче» висадили Алею пам’ятіДиректор Тернопільського благодійного фонду «Карітас» отець Роман Загородний зазначив: «Дуби для висадки на алеї обрали невипадково. Адже саме вони історично асоціюються з міццю українського народу. Сьогодні ми саджаємо дерева на честь загиблих наших Героїв, які віддали найдорожче – своє життя за мир і спокій наш тут. Допоки буде пам’ять у наших серцях про них, допоки вони будуть жити між нами».

Неабияке значення ця алея має для родин загиблих Героїв. Мами захисників кажуть: “Дерева ростимуть і вкотре нагадуватимуть про наших синів, які віддали найдорожче – своє життя за кожного з нас.”

У парку «Сопільче» висадили Алею пам’ятіУ Любові Сампари на війні загинув 38-річний син Сергій.

Жінка каже: “Сьогодні я посадила дерево, як пам’ять про мого сина. Хай воно виросте і нагадує його дітям і онукам про нього. Мій Сергій був дуже добрим і сміливим. У 2014 році пішов добровольцем у зону АТО. Він отримав поранення і контузії. Однак коли почалася повномасштабна війна, знову став на захист України”.

Цю екологічну ініціативу парафіяльні волонтери детально планували під час соціально-освітньої волонтерської академії “СОВА”.

Волонтерка Теребовлянського “Карітасу” Ольга Курдило каже: «Колись ці дуби виростуть і ми будемо згадувати, що люди віддали за нас життя. І буде  згадка, пам’ятка про них”.

Екологічну акцію вдалося організувати завдяки проєкту: «Розвиток соціального служіння для згуртування громад для підтримки ВПО та вразливих груп на парафіях»  за підтримки Renovabis та Caritas Ukraine. Карітас Тернопіль дякує за підтримку Тернопільській міськраді.

У парку «Сопільче» висадили Алею пам’ятіпресслужба БФ “Карітас”

Джерело