У Варшаві пройшов Національний Марш за життя

У Варшаві пройшов Національний Марш за життя

Унеділю, 14 квітня, у Варшаві пройшов Національний Марш за життя, який зібрав небайдужих поляків, котрі відстоюють право на життя від моменту зачаття до природної смерті. Тисячі людей вийшли на вулицю, щоб заявити про свою прихильність захисту ненароджених дітей від варварської практики аборту.

Організаторами маршу традиційно виступають Фундація св. Бенедикта, Коаліція за життя та сім’ю та понад ще кілька десятків менших організацій. Учасники демонстрації приїхали з різних куточків Польщі: з Радома, Жешува, Кракова, Гдині, Познані, Вроцлава та Білостока. 

«Ми хочемо, щоб кожен громадянин Польщі мав право на життя від зачаття до природної смерті. Це не благодать, що ми дозволяємо народжувати дитину, але це їхнє святе право… Ми не будемо підіймати білий прапор незалежно від того, що станеться в Сеймі. Ми будемо продовжувати, поки не будуть гарантовані права зачатих дітей», – сказав до присутніх президент Фундації св. Бенедикта Богуслав Керніцький.

Сьогодні Польща стоїть перед радикальними змінами. Сейм із ліволіберальною більшістю розглядає 4 законопроекти про легалізацію абортів. Наразі Польща має найбільш послідовне законодавство питанні захисту життя у Європі. Проте європейські чиновники, а також польські ліві намагаються кардинально змінити ситуацію, підносячи право вбивати ненароджених дітей до статусу конституційного.

У Варшаві пройшов Національний Марш за життя

Учасники демонстрації у Варшаві приходили на марш ціліми сім’ями

Учасники Маршу за життя підтримали резолюцію, в якій міститься заклик негайно припинити розгляд законопроектів, які посягають на конституційне право ненароджених дітей. Також вони підтримали тих депутатів, які голосували проти продовження розгляду пропозицій легалізувати аборт, та засудили тих депутатів з опозиції, котрій, попри загальну консервативну позицію партії, підтримали проходження законопроектів далі.

У Варшаві пройшов Національний Марш за життя

Марш завершився на площі Trzech Krzyży

Ліволіберали пропонують кілька варіантів можливої легалізації абортів. Один законопроект стосується скасування кримінальної відповідальності за здійснення чи допомогу в аборті, ще два пропонують легалізувати всі аборти до 12-го тижня. Четвертий законопроект підготувала партія Польща 2050, яка пропонує лише повернутися до умов 2020 року, тобто легальних абортів у випадку вади дитини, зґвалтування, інцесту і коли вагітність загрожує здоров’ю чи життю жінки (проте це законодавство також залишається аморальним, адже легалізує євгеністичні аборти).

У Польщі основною групою людей, яка захищає життя, є практикуючі католики. Марші на підтримку життя ненароджених дітей та інші подібні заходи підтримує Католицька церква. Голова конференції єпископату Польщі Тадеуш Войда оголосив 14 квітня днем молитви на захист зачатого життя для всіх католиків Польщі.

Джерело: Християни для України

Джерело