Владика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі Конюшки

Владика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі Конюшки

У вівторок, 16 квітня, Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, здійснив Чин освячення пасіки, що діятиме при парафії Успіння Пресвятої Богородиці, що у с. Конюшки, Букачівецького протопресвітеріату. Соціальне підприємство «Бджілка-рятівниця» діятиме завдяки співпраці парафії з Карітасом Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

У часі освячення Владиці Миколі співслужили о. Володимир Чорній, синкел у справах соціального служіння Архієпархії та директор франківського Карітасу, а також парох храму Успіння Пресвятої Богородиці о. Михайло Брик та директор франківського Карітасу о. Володимир Чорній.

На заході були присутніми найменші парафіяни, молодь та вірні храму, а також заступниця директора Карітасу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ п. Наталія Козакевич.

Після Чину освячення Архієрей подякував усім, хто робить внесок задля соціального служіння та допомоги потребуючим:

«Соціальне служіння є важливим, особливо в часі війни. Дай Боже, щоб ми ділилися солодкими плодами цієї пасіки й завдячували Йому за доброту, яка буде проявлятись солодким смаком цього меду. Тішуся, що такі соціальні проєкти діють не тільки у великих містах, але й на віддалених парафіях».

Своєю чергою, о. Володимир Чорній зазначив, що усі ресурси, зібрані з пасіки, підуть на допомогу тим людям, які її потребують:

«Ми хочемо відродити на кожній парафії служіння ближньому. Ця пасіка є даром людей, які далеко за кордоном і спромоглися на цю жертву заради розвитку соціального служіння. Наше головне завдання, щоб Христос був не тільки в храмі, а й вдома у кожного з нас, на місці праці чи у взаємодії з ближніми».

Як зазначають на фейсбук-сторінці франківського Карітасу, пасіка вже дає перші плоди.

«Ми віримо, що «Бджілка-рятівниця» стане джерелом підтримки для усіх потребуючих. Вдячні нашим жертводавцям з Карітасу Єпархії Фульда, які для розвитку соціального служіння передали нам в Україну частинку свого тепла, любові та милосердя. Ми щиро цінуємо таку підтримку!» — йдеться у дописі.

Дана ініціатива здійснюється у рамках проєкту «Розвиток соціального служіння для згуртування громад для підтримки ВПО та вразливих груп на парафіяльному рівні» за підтримки «CNEWA Canada» та «Renovabis».

Владика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі КонюшкиВладика Микола здійснив Чин освячення парафіяльної пасіки у селі Конюшки

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело