Жахливий проект у Бельгії: евтаназія для “людей, які втомилися від життя”

Жахливий проект у Бельгії: евтаназія для “людей, які втомилися від життя”

У Бельгії з’явилася ще одна жахлива версія культури смерті. Люк Ван Ґорп, керівник одного зі страхових фондів т. зв mutualité/mutualiteit, метою якого є забезпечення всім гідної медичної допомоги, запропонував евтаназію для “людей, які втомилися від життя”. У відповідь на це бельгійські єпископи нагадали, що “людське суспільство завжди виступає за життя”.

Дискусію про допомогу в самогубстві для людей похилого віку у фламандській пресі Люк Ван Ґорп розпочав минулого тижня. При цьому він здебільшого вказував на фінансовий тиск на систему охорони здоров’я спричинений доглядом за літніми та часто хворими людьми. У двох виданнях він запропонував радикальне вирішення “питання старіння суспільства”. Він наголосив, що “ті, хто втомився від життя, повинні мати можливість реалізувати своє бажання закінчити життя”. Він зазначив, що “не можна продовжувати життя тим, які самі вже цього не хочуть, тому що це питання бюджету і уряду це коштує великих грошей”. Він зауважив, що в старіючих європейських суспільствах це величезна проблема і бракує необхідного персоналу для догляду.

Бельгійські єпископи визнали, що виклики у цій сфері значні, а фінансові ресурси не безмежні. Проте, як пишуть єпископи у спеціальній заяві, у справді гуманному суспільстві цей вибір не можна робити за рахунок людей, які потребують опіки. Вони рішуче виступають проти включення евтаназії як опції вирішення “проблеми” медичної допомоги наприкінці життя. “Людська гідність  священна і є фундаментальним стовпом будь-якого людського суспільства, гідного цієї назви”, — наголошують бельгійські єпископи, називаючи евтаназію для “людей, які втомилися від життя” жахливою пропозицією.

За матеріалами VaticanNews.

Джерело