Зустріч Ради кардиналів: синод, роль жінок і реформа дієцезіальних курій

Зустріч Ради кардиналів: синод, роль жінок і реформа дієцезіальних курій

Під час нарад, що відбувалися під проводом Папи Франциска і на які прибули члени ради з різних куточків світу, також не забракло згадки, як також молитви, що стосувалися війн, які тривають у світі.

В днях 15 і 16 квітня 2024 р. в «Домі святої Марти» у Ватикані відбувалася квітнева зустріч Ради Кардиналів, дорадчого органу, який Папа Франциск створив на початку свого понтифікату із завданням допомагати в управлінні Церквою та опрацюванню необхідних реформ.

Під проводом Святішого Отця на зустріч зібралися кардинали, що є членами ради і представляють Апостольську Столицю та Церкву на всіх континентах. У перший день зустрічі тривалі подальші роздуми, започатковані під час попередніх зустрічей, про роль жінок у Церкві. Свій внесок у наради зробили сестра Реґіна да Коста Педро зі Згромадження Місіонерок Непорочної Діви Марії, яка поділилася конкретними історіями та думками деяких бразильських жінок, та професорка Стелла Морра, яка викладає на богословському факультеті Папського Григоріанського Університету, що розглянула роль культур у визнанні ролі жінки в різних куточках планети.

Другий день зустрічі розпочався із доповідей кардинала Маріо Ґрека, Генерального Секретаря Синоду, та богослова Пʼєро Коди про поточний синодальний процес, а завершився роздумами про імплементацію Апостольської конституції «Praedicate evangelium» на рівні дієцезіальних курій та доповідями кардиналів про соціальну, політичну та церковну ситуацію в регіонах їхнього походження.

Під час засідання не забракло згадки, а також і неодноразових молитов, присвячених ситуаціям війни та конфліктів, які мають місце в багатьох куточках світу, зокрема на Близькому Сході та в Україні. Кардинали, а разом з ними і Папа, висловили стурбованість тим, що відбувається, і надію на те, що будуть посилені зусилля, спрямовані на визначення шляхів переговорів і миру. Наступна зустріч Ради відбудеться в червні.

Джерело: vaticannews.va

Джерело