На Подільському мостовому переході тривають роботи з влаштування конструкцій тунелів метрополітену мілкого закладання на Русанівських садах

На Подільському мостовому переході тривають роботи з влаштування конструкцій тунелів метрополітену мілкого закладання на перегоні між станціями «Затока Десенка» та «Райдужна» на території Русанівських садів. Уже влаштовано тимчасові насипи під будівництво тунелю під залізницею, триває влаштування залізобетонних паль тунелю. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Це один із важливих для міста інфраструктурних об’єктів, де зараз тривають активні роботи. Нині тут будують ділянку дороги від вул. Петра Вершигори до розворотного кільця трамвая (у напрямку до вул. Оноре де Бальзака). Наразі здійснюються такі роботи: виправлення профілю колій трамвая, мощення міжколійного простору залізобетонними плитами, влаштування конструкцій дорожнього одягу вздовж трамвайних колій і будівництво підпірних стін. Наступним етапом стане винесення інженерних мереж залізниці, розбирання колій і залізничної платформи та влаштування паль тунелю в межах земляного насипу», – зазначив Микола Поворозник.

Він зауважив, що з’єднання Подільського мостового переходу з вулицею Оноре де Бальзака та запуск приватного транспорту цією ділянкою дороги дозволить зменшити навантаження на Північний міст і трафік транспорту з/на Троєщину.

Нагадаємо, що минулого року на виконання рішення Ради оборони м. Києва було забезпечено функціонування в обмеженому режимі споруд мостового переходу, а саме: забезпечення належного транспортного зв’язку правобережної та лівобережної частини міста, організовано пропуск спеціалізованого, технологічного та громадського транспорту в умовах безпекових заходів, пов’язаних із запровадженням воєнного стану.

Джерело