Пішохідний міст з Оболонської набережної на острів Оболонський будують за кошти меценатів та Метрополії Великого Парижа. Проведення тендера – це технічна процедура, адже раніше виділені кошти були зараховані до спецфонду

Зведення пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський здійснюється за кошти меценатів та Метрополії Великого Парижа. Проведення тендера, що оголосили 16 квітня, – це технічна процедура.

Новий тендер оголошено у зв’язку з тим, що попередньо кошти, виділені Метрополією Великого Парижа, були зараховані до спеціального фонду. Водночас Державна казначейська служба України вимагає проведення тендера в порядку Закону України «Про публічні закупівлі». Це також передбачено додатком № 5 до тендерної документації.

Тому інвестором робіт за новим тендером фактично є Рада Метрополії Великого Парижа.

Наголошуємо, що на зведення пішохідного мосту, що зʼєднає між собою парк Наталка, набережну та острів Оболонський, бюджетних грошей місто не залучає. Будівництво відбувається за кошти меценатів та кошти Метрополії Великого Парижа. Іноземні партнери виділили допомогу саме на цей проєкт.

Джерело