Анонс! 21 квітня відбудеться загальноміська Хресна дорога в режимі онлайн

Анонс! 21 квітня відбудеться загальноміська Хресна дорога в режимі онлайн

У неділю, 21 квітня, о 15:15 годині, з благословення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина, відбудеться загальноміська Хресна дорога із роздумами у світлі фатімських обʼявлень.

Багато років поспіль загальноміські Хресні дороги проходили вулицями міста Івано-Франківськ від храму Христа Царя на Майзлях до Архікатедрального і Митрополичого собору Воскресіння Христового, однак останніми роками їх відмінили у зв’язку із пандемією коронавірусу та війною в Україні.

Цьогорічна Хресна дорога відбудеться в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового м. Івано-Франківськ, а проведуть її богопосвячені особи Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ — представники різних чоловічих та жіночих спільнот: священники, брати монахи та сестри монахині.

В основі цьогорічних роздумів будуть використані тексти Хресної дороги, написані о. Йосафатом Бойком, ВС, синкелом у справах монашества Архієпархії, з нагоди 100-ліття обʼявлень Діви Марії у Фатімі.

«Актуальність й важливість звернень Богородиці у Фатімі є дуже цінними для нас, українців, сьогодні. Тут йдеться про заклик Богородиці молитися за кінець війни (1917 рік— час І Світової війни) і за навернення росії, щоб її зло не поширилося по цілому світі. Україна сьогодні потерпає від російського вторгнення в Україну, і тому заклик Марії молитися за її навернення є терміновим і надто важливим», — ділиться о. Йосафат.

Пісні, які супроводжуватимуть молитву Хресної дороги, написала с. Марія Гошівська, а співатимуть їй сестри Чернечої родини Воплоченого Слова.

Хресна дорога транслюватиметься в ефірі ОТБ Галичина, на хвилях радіо «Дзвони» (105.8 FM для м. Івано-Франківськ та 98.9 FM для м. Калуш), фейсбук-сторінці Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, а також на інтернет-ресурсах Архікатедрального і Митрополичого собору Воскресіння Христового:

Youtube – https://bit.ly/3JWViz7

Facebook – https://www.facebook.com/katedraivanofrankivsk

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело