До Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з Італії

До Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з Італії

Цими днями в Івано-Франківську перебуває делегація гостей з Італії. Вони представляють різні соціальні структури, зокрема благодійну організацію Missione Calcutta та одну із провідних клінік «Sacro Cuore», що у м. Неграр (Італія), з якою передбачена тісна співпраця у рамках реалізації благодійних ініціатив. У часі візиту вони мали ряд робочих зустрічей, які передують початку проєктів.

До складу делегації ввійшли п. Марко Іяццоліно, віцепрезидент італійської благодійної організації Missione Calcutta, п. Доріана Сомма, координаторка міжнародних проєктів цієї ж організації, о. Антоніо Лауріта, священнослужитель Римо-Католицької Церкви, викладач теології, та п. Александро Паддовані, представник лікарні IRCCS Sacro Cuore Don Calabria.

Від Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ гостей супроводжували о. Віталій Максимів, синкел у парафіяльно-економічних справах та соціального підприємництва, й о. Іван Стефурак, керівник Департаменту інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

У четвер, 18 квітня, із гостями зустрівся Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Звертаючись до гостей, Владика Микола передав щирі вітання від Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина та подякував за візит до України.

У часі зустрічі присутні обговорили майбутні плани, які втілюватимуться у спільних благодійних проєктах. Окрім того, духовенство спільно із гостями поспілкувалися про соціальні акції, які сьогодні діють при Архієпархії.

Священнослужителі розповіли й про виклики, із якими сьогодні стикається Церква в Україні.

Насамкінець п. Марко Іяццоліно подякував Митрополиту Володимиру, Владиці Миколі та всім працівникам курії Архієпархії за те, що вони завжди відкриті до підтримки людей у потребі, а також за сприяння у реалізації проєктів.

Читайте також — Івано-Франківська Архієпархія розпочинає реалізацію двох великих благодійних проєктів  До Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з Італії

Наступною була зустріч з адміністрацією Івано-Франківського націольного медичного університету. У її часі присутні обговорили основні аспекти співпраці в наступних проєктах.

У стінах університету делегатів радо вітав ректор — п. Роман Яцишин разом із п. Галиною Грищук, проректоркою із міжнародних зв’язків, та п. Олександром Бульбуком, директором фахового медичного коледжу ІФНМУ.

Гості з Італії спілкувалися з представниками медуніверситету про можливість подальшої співпраці, зокрема в галузі реабілітації та паліативної допомоги.

«Ми повинні перейняти багаторічний європейський досвід, у тому числі щодо надання паліативної допомоги пацієнтам вдома. Робота лікаря – це не тільки про встановлення правильного діагнозу та стратегії лікування, це ще й про людяність, здатність до співпереживань та співчуття», — зазначив п. Роман Яцишин.

Ректор також зазначив, що станом на сьогодні в університеті навчається 4700 студентів, зокрема 800 з них — громадяни інших держав.

Своєю чергою, п. Александро Паддовані розповів про лікарню у м. Неграр (Італія). Він зазначив, що них працює понад 7000 працівників. Фахівці даної лікарні мають багаторічний досвід у різних сферах, зокрема у реабілітації й вони готові ним ділитися. 

«Процес реабілітації — це великий, комплексний проєкт для людини, наш досвід дуже великий і ми готові ділитися ним», — ствердив п. Александро.

Окрім того, присутні обговорили рівень надання паліативної допомоги на Прикарпатті та поміркували над тим як його покращити.

Насамкінець ректор разом зі своїми колегами провів для гостей екскурсію стінами університету.

До Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з Італії

Наступною стала зустріч в Івано-Франківській духовній семінарії ім. свщмч. Йосафата. Провадив її о. Антоніо Лауріта, який провів для присутніх духовну зустріч-медитацію.

У заході взяли участь брати-семінаристи, військові та медичні капелани Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, а також ректорат формаційного закладу.

Представляючи присутніх у залі, о. Тарас Путько, ректор духовної семінарії зазначив, що у заході беруть участь семінаристи із різних куточків Західної України, зокрема з Івано-Франківської Архієпархії, Коломийської, Стрийської, Бучацької та Сокальської-Жовківської єпархій.

«Ми відкриті та надіємося на плідну співпрацю й поглиблення нашого духовного життя, через внесення до нього нових, цікавих практик», — зазначив о. Тарас.

Відтак о. Антоніо презентував присутнім техніку медитації у Католицькій Церкві та розповів про те, звідки вона пішла. Спробувавши нову практику, учасники заходу мали можливість поділилися враженнями та емоціями від медитації.

Варто зазначити, що конференція відбувалась у форматі діалогу, тому кожний присутній мав можливість поставити запитання о. Антоніо.

Насамкінець священнослужитель запевнив присутніх у своїй молитовні підтримці, задля настання переможного миру на території України.

На завершення конференції всі спільно помолились Ісусову молитву «Господи Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй нас грішних».

До Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з ІталіїДо Івано-Франківської Архієпархії вкотре прибула делегація з Італії

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело