Директор Патріаршої фундації «Мудра справа» відвідав Харків

16 квітня о. Любомир Яворський, Патріарший економ УГКЦ та директор Патріаршої фундації «Мудра справа», відвідав Харківщину. Там він мав нагоду ознайомитися із актуальною благодійною діяльністю та соціальними проєктами.

Насамперед о. Любомир зустрівся із о. Андрієм Насінником, директором БФ «Карітас Харків». Останній розповів про діяльність «Карітасу» в умовах цієї війни, про підтримку найбільш постраждалих і потребуючих, а також про плани щодо подальшого розвитку благодійних ініціатив.

Директор Патріаршої фундації «Мудра справа» відвідав ХарківВідтак відбулася зустріч і розмова із владикою Василем Тучапцем, екзархом Харківським. Він мав нагоду показати і розповісти про діяльність гуманітарного хабу, який забезпечує різнобічну підтримку постраждалим від російської війни проти України при катедральному храмі Святого Миколая Чудотворця. «Побачивши це, виникло бажання і натхнення робити ще більше, щоби нашим служінням наближати перемогу через солідарність і взаємопідтримку один одного», – зазначив о. Любомир.

Також єпископ показав пункт незламності «Добрий самарянин», який був встановлений стараннями Патріаршої фундації «Мудра справа».

«Мав нагоду безпосередньо переконатися у потребі таких проєктів. Адже сьогодні місто Харків страждає від нестачі електроенергії з причини російських ракетних ударів по критичній інфраструктурі. У місті часто відключають світло, діють графіки відключень, присутні перебої із зв’язком. Тож насправді сьогодні цей пункт незламності знову відкрив свої двері. Люди мають змогу підзарядити власні гаджети та користуватися зв’язком через «Старлінк»», – розповів про поїздку о. Любомир.

Наприкінці о. Любомир поділився враженнями від зустрічі: «Мав натхненну та унікальну зустріч із нашим владикою Василем, якого у Харкові вже знають, мабуть, усі. А все завдяки його невтомності у підтримці потребуючих і голодних. І йдеться у цьому випадку не лише про голод фізичний, але й духовний. Адже владика вдало поєднує благодійну діяльність із молитовним життям, до якого запрошує усіх».

Повідомили у пресслужбі ПФ “Мудра справа”

Джерело