Монахиня з України зустрілася з першою леді Польщі

Монахиня з України зустрілася з першою леді Польщі

5 квітня керівник благодійної організації «Кармель», яка діє при Всеукраїнському санктуарії Матері Божої Святого Скапулярію в Бердичеві, сестра Ніна Тартачник CST особисто зустрілася з першою леді Польщі Агатою Дудою у Варшаві, яка проявила глибокий інтерес до місії та діяльності організації з України.

Пані Агата Дуда виразила вдячність керівникам БО «Кармель» отцю Юзефу Kухарчику OCD та сестрі Ніні Тартачник CST, усім працівникам та волонтерам організації за нескінченну енергію й відданість цій справі.

Монахиня з України зустрілася з першою леді Польщі

 

Протягом більше ніж 10 років, благодійна організація «Кармель», заснована братами босими кармелітами, жертовно працює в Бердичеві, щоб кожна дитина мала можливість розвиватися та реалізовувати свій потенціал.

На базі «Кармелю» діє Центр денного перебування для дорослих з різними видами інвалідності, відкрито нові приміщення фізичної реабілітації для дітей з руховими порушеннями, сенсорна терапія. Відповідаючи на виклики пов’язані з війною діє «Сімейна порадня» де працюють психологи, священник, сімейний консультант та юрист. Також активно діє центр вивчення польської мови та полонійна театральна студія «Notes de Vita». Дбаючи про психічне розвантаження дітей організовано цикл різнорідних майстер-класів.

«Цей знак уваги став ще одним важливим кроком у нашій роботі з надання допомоги та підтримки дітям та дорослим з особливими потребами, а також у розвитку програм для дітей та молоді, спрямованих на подолання викликів, пов’язаних із війною в Україні. Ми щиро вдячні за підтримку та визнання нашої місії з боку першої леді Польщі», – розповіла за підсумками зустрічі сестра Ніна Тартачник CST.

Монахиня з України зустрілася з першою леді Польщі

 

Також на зустрічі був присутній заступник керівника Бюро Національної Безпеки Польщі, генерал Мирослав Віклік, який в січні цього року від імені Агати Дуди передав благодійну допомогу БО «Кармель». Дари отримані від першої леді Польщі призначені для розвитку центру та обладнання сенсорної кімнати, а також залу для театральних занять полонійної театральної студії «Notes de Vita».

Джерело: Римсько-Католицька Церква в Україні

Джерело