Шляхи залучення фінансування для добудови об’єктів «Київміськбуду» обговорили під час засідання Комісії щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних із діяльністю ПрАТ «ХК «Київміськбуд»

18 квітня відбулось третє засідання Комісії щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних із діяльністю ПрАТ «ХК «Київміськбуд». Під час засідання члени Комісії обговорили шляхи залучення фінансування для добудови об’єктів «Київміськбуду». Про це розповів голова Комісії – заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Владислав Андронов.

«Члени Комісії продовжують збір та аналіз інформації. На третьому засіданні продовжили обговорення шляхів фінансування товариства, зокрема докапіталізацію. Комісія дійшла висновку, що питання докапіталізації є дуже складним, адже містить велику кількість ризиків, може призвести до втрати часу – від 8 до 13 місяців – та потребує додаткових консультацій. Разом із тим, члени Комісії запропонували й інші механізми фінансового забезпечення «Київміськбуду». Зокрема йдеться про випуск інших цінних паперів, відмінних від акцій товариства, бюджетне кредитування та залучення зовнішньої допомоги», – зазначив Владислав Андронов.

Для обговорення цих шляхів на наступне засідання запросять представників банківських установ. А «Київміськбуд» разом із відповідними структурними підрозділами КМДА протягом наступного тижня напрацюють пропозиції щодо механізмів фінансування товариства, озвучені під час засідання.

Також Комісія визнала необхідність підготувати звернення Київради до Уряду щодо компенсації «Київміськбуду» сумарного збитку в сумі 2,28 млрд грн, пов’язаного з переданими йому недобудованими об’єктами Державного акціонерного товариства «Укрбуд». Це в юридичній площині підключить центральну владу до пошуку можливих шляхів завершення цих проєктів «Укрбуду». І дасть змогу дотриматись рекомендацій, наданих у звіті тимчасової контрольної комісії Київради з питань перевірки діяльності ПрАТ «ХК «Київміськбуд».

Владислав Андронов також зауважив, що серед інвесторів будівництва житлових комплексів є й ті, хто наразі боронить Україну. Захисники також очікують на свої помешкання після завершення будівництва. Тому для пошуку джерел фінансування планується залучити й депутатів Київради, Міністерство оборони України та Міністерство внутрішніх справ.

«Комісія відкрита до співпраці й діалогу з громадськістю та представниками бізнесу. Кожна ваша конструктивна пропозиція зможе наблизити нас до очікуваного результату – пошуку фінансування та відновлення будівництва всіх об’єктів ПрАТ «ХК «Київміськбуд», – наголосив Владислав Андронов.

Джерело