У Києві триває весняне озеленення: з початку року висадили близько 1 000 дерев, більше 9 000 кущів та 11 000 квітів

Від початку року комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень столиці висадили близько 1 000 дерев, більше 9 000 кущів та 11 000 квітів. Про це повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів напередодні Українського Дня навколишнього середовища, який відзначається 20 квітня.

«Попри всі виклики, усвідомлюємо важливість збереження статусу зеленої столиці, тому дуже відповідально підходимо до питання озеленення міста. З початку цього року працівники комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень уже висадили близько 1 000 дерев. У цьогорічній кампанії з озеленення міста, як і завжди, перевага надається стійким до міських умов породам дерев. 80% із них – це листяні породи, такі як клени, платани, липи та тополі», – сказав Володимир Прокопів під час висадки платанів у сквері «Героїв Маріуполя» в Голосіївському районі 19 квітня.

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возного, при виборі рослин для озеленення перевагу віддають багаторічним, оскільки вони потребують значно меншого ресурсу для догляду. Серед них: ковила, гейхера, гортензія, спірея, форзиція, дерен, бузок тощо.

«Наразі всі комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень активно займаються весняним озелененням столиці. Працюємо над тим, щоб наше місто лишалося комфортним для проживання та відпочинку киян і гостей міста. Другу хвилю озеленення традиційно плануємо провести в осінній період», – зазначив Олександр Возний.

За інформацією КО «Київзеленбуд», також із початку року фахівці лісопаркових підприємств Києва заліснили 8,5 га лісокультурних площ та висадили понад 160 тис. сіянців. Майже 80% усіх площ заліснені однорічними сіянцями сосни звичайної, адже цій культурі найбільше підходять наші ґрунти. Іншу частину створюваних культур займуть деревні породи, серед них дуб звичайний, ялина європейська, а також модрина європейська.

Нагадаємо, торік у міських парках, скверах і на бульварах висадили понад 8 тис. дерев, майже 80 тис. кущів та 6,5 млн квітів. У міських лісах за весняно-осінній період 2023 року висаджено понад 321 тис. сіянців і заліснено 13,5 га лісових площ.

Джерело