У військовій адміністрації провели чергове засідання  районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  

У військовій адміністрації провели чергове засідання  районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  

Сьогодні у військовій адміністрації провели чергове засідання  районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Засідання провів начальник ВА Ярослав Коминський за участі членів комісії.

 Відтак обговорили:

–     Аналіз пожеж на території Яворівського району та вжиття додаткових заходів для недопущення виникнення пожеж та загибелі людей на них

–   Про посилення протипожежного захисту об’єктів, населених пунктів, лісів, торфовищ та сільгоспугідь у 2024 році та готовності до реагування   у разі виникнення в екосистемах пожеж і надзвичайних ситуацій.

–   Здійснення заходів з організації виконання робіт із вилучення і знищення вибухонебезпечних предметів, попередження виникнення нещасних випадків та посилення інформаційної роботи щодо правил поведінки у разі виявлення місцевим населенням вибухонебезпечних предметів.

–      Про стан готовності місць масового відпочинку населення на водних об’єктах району до літнього сезону в 2024 році.

–      Про заходи щодо забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення району у весняно – літньому періоді 2024 року.

Як проінформував Головний інспектор відділу ЗНС Яворівського РУ ГУ ДСНС України у Львівській області Степан Федець згідно з проведеним аналізом пожеж та їх наслідків з початку 2024 року зареєстровано 101 пожежу, що на 44 % більше, ніж за аналогічний період 2023 року. Це невтішні результати. Тому посилюєм роботу та вживаємо додаткових заходів для недопущення виникнення пожеж та загибелі людей на них.

“Закликаю працівників ДСНС щоденно посилити пожежно-профілактичне відпрацювання населених пунктів закликаючи мешканців дотримуватись основних правил вимоги пожежної безпеки під час опалювального періоду. Також нагадувати, про основні правила заборони спалювання сухої рослинності. Хто, як не ми, мусимо берегти українську землю та все живе навколо.

Крім цього, органи місцевого самоврядування заборонити відвідування лісів населенням і в’їзду до них транспортних засобів у період високої пожежної небезпеки та звернутись до лісогосподарських, правоохоронних і природоохоронних органів по питанню забезпечення ними контролю за виконанням вимог цього пункту рішення.

За нашим рішенням органи місцевої влади та місцевого самоврядування, лісокористувачі та інші відповідальні виконавці повинні виконати низку заходів, щоб недопустити виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами в екосистемах  районі”, – додав начальник ВА

Також важливе питання на сьогодні готовності місць масового відпочинку населення на водних об’єктах району до літнього сезону в 2024 році.

Доручаю залучити всі причетні служби до організації роботи з попередження загибелі та травмування людей на водних об’єктах. До 30 травня 2024 року організувати підготовку місць масового відпочинку населення на водних об’єктах з виконанням у повному обсязі вимог, визначених Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України, Впродовж літнього сезону безпеки на воді 2024 року періодично комісійно здійснювати рейди з представниками депутатського корпусу, громадськості, поліції щодо виконання рішень комісії по даному питанню.

“З кожного із зазначених питання прийнято  відповідні рішення. Дякую членам комісії та всім службам  за конструктивний діалог та відповідальність у роботі.Дякуємо Збройним  силам України за можливість працювати. Молимось за їх захист. Допомагаємо їм та підтримуємо їх рідних. Кожен на своїх місцях працюємо на перемогу. Слава Україні!”, – зазначив очільник району

 

 

Джерело