Медичні працівники з Вінниці здійснили прощу до Зарваниці

В суботу, 20 квітня 2024 року, медичні працівники «Вінницького обласного клінічного медичного реабілітаційного центру ветеранів війни та радіаційного захисту населення» мали можливість відвідати Зарваницю.

Медичні працівники з Вінниці здійснили прощу до Зарваниці

Очолив паломництво о. Лука Шаламай, ВС з парафії Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ у місті Вінниці. У прощі взяли участь зокрема медики та волонтери, що інтенсивно працюють в ці непрості часи та теж потребують духовної реабілітації й відновлення життєвих сил.

Прочани мали насичену програму: взяли участь у  Божественній  Літургії, яку очолив Митрополит Василій Семенюк, опісля молилися Хресну дорогу за мир в Україні, а потім принесли свої молитви та намірення до Чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері.

Одна учасниця прощі, п. Катерина, з радістю поділилася своїми враженнями:  «Величезне дякую, за неймовірну поїздку, навчилась «зупинятись в моменті» і «бути тут і зараз», чого катастрофічно не вистачає медикам, неймовірно захоплена хоровим співом, який звучав на найвищому рівні й завдячуючи цьому, ще більше відчуваєш особливу присутність  Бога поруч себе», – поділилася вона. 

Під час повернення до дому прочани мали можливість відвідати скельний монастир св. Онуфрія. В період коли монголо-татари знищили Київ, часина монахів подалася на захід. Таким чином засновуючи такі монастирі в Зарваниці, Почаєві та багато інших, серед них і монастир св. Онуфрія, що поблизу с. Рукомиш, Тернопільської області.

«Дякуємо Богу і Богородиці за Прощу, спогади про яку будуть для нас джерелом віри у майбутніх випробовуваннях», – наголошують учасники прощі. 

Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело