🇧🇬🇺🇸 На болгарську АЕС доставлено першу партію американського палива Westinghouse Ядерне паливо вже доставлено на АЕС Kozloduy

🇧🇬🇺🇸 На болгарську АЕС доставлено першу партію американського палива Westinghouse

Ядерне паливо вже доставлено на АЕС Kozloduy – про це повідомив в.о. прем'єр-міністра Болгарії Дімітар Главчев. Раніше ядерний регулятор країни видав ліцензію на розміщення та зберігання ядерного палива від Westinghouse, а вже найближчим часом очікується видача дозволу на його експлуатацію.

Перші 43 касети американського ядерного палива планують завантажити на 5-й енергоблок АЕС Kozloduy у травні. До цього часу Болгарія отримувала ядерне паливо для двох реакторів ВВЕР-1000 з рф.

Нагадаємо, саме Україна, яка першою серед європейських країн відмовилась від російського ядерного палива та диверсифікувала його постачальників, поглибивши співробітництво з американською компанією Westinghouse, сформувала справжній «атомний» тренд.

Крім того, Енергоатом взяв курс на власне виробництво ядерного палива – компоненти палива за технологією Westinghouse фахівці НАЕК вироблятимуть на потужностях вітчизняного підприємства.

sofiaglobe.com/2024/04/20/first-batch-of-westinghouse-manufactured-nuclear-fuel-delivered-to-bulgarias-kozloduy-power-station

#атомні_новини

XTHEA

🇧🇬🇺🇸 На болгарську АЕС доставлено першу партію американського палива Westinghouse 
   
Ядерне паливо вже доставлено на АЕС Kozloduy

Джерело