«Разом очистимо рідну землю від сміття»: Екобюро УГКЦ підбило підсумки екоконкурсу в Крилосі

«Разом очистимо рідну землю від сміття»: Екобюро УГКЦ підбило підсумки екоконкурсу в Крилосі

У часі Великого посту, з ініціативи парафіяльної волонтерської спільноти «Новітній Крилос», для школярів 5-11 класів Крилоського ліцею було організовано конкурс «Разом очистимо рідну землю від сміття». Кожен, хто долучився до акції автоматично приєднався до підтримки ЗСУ, адже кошти від збуту вторсировини будуть передані для потреб військових.

Про це повідомляє інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Організатори конкурсу ставили перед собою подвійну мету – популяризувати роздільний збір відходів у громаді й допомогти нашим Воїнам очистити рідну землю від російських загарбників.

Конкурс був організований у формі змагань між класами по збору трьох фракцій: ПЕТ пляшка, папір та скло.

У рамках конкурсу протягом чотирьох тижнів, з 25 березня по 20 квітня, школярі, заручаючись допомогою дорослих, прибирали засмічені локації на околицях села, одразу сортуючи відходи, збирали вторсировину вдома, а у визначені дні – приносили до школи, щоб зафіксувати свої здобутки.

У підсумку спільними зусиллями було зібрано 2204 кг скла, понад 229 кг паперу та 77 кг ПЕТ пляшки, які вже не спотворюватимуть навколишнє середовище й переродяться у щось нове та корисне.

«Разом очистимо рідну землю від сміття»: Екобюро УГКЦ підбило підсумки екоконкурсу в Крилосі«Разом очистимо рідну землю від сміття»: Екобюро УГКЦ підбило підсумки екоконкурсу в Крилосі«Разом очистимо рідну землю від сміття»: Екобюро УГКЦ підбило підсумки екоконкурсу в Крилосі

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело