Тридцятирічний ювілей відзначила парафія святого великомученика Юрія Переможця УГКЦ міста Полтави

У неділю, 21-го квітня 2024-го року, парафіяни нашої громади зібралися на святкову Літургію. Згідно із оновленим календарем день пам’яті великомученика Юрія тепер відзначаємо 23-го квітня. За благословенням Харківського екзарха святкування було перенесене на неділю, що дало можливість більшості парафіян взяти участь в урочистостях.

Тридцятирічний ювілей відзначила парафія святого великомученика Юрія Переможця УГКЦ міста ПолтавиСвяткову Службу Божу очолив преосвященний єпископ Василій (Тучапець), Харківський екзарх УГКЦ, йому співслужили: високопреосвященний архиєпископ-емерит Ігор (Ісіченко), який провадив нашу парафію з часу її заснування – з далекого 1994-го року і всі ці роки по-батьківському опікувався нею, настоятель Свято-Димитрівської парафії Харкова митрофорний протоієрей Віталій Зубак і настоятель Свято-Юріївської парафії протоієрей Ігор Литвин, який ось уже 26 років очолює нашу громаду, невтомно проповідуючи Христове Євангеліє.
Храмове свято зібрало парафіян різних поколінь. Були на ньому як ті, хто пам’ятає заснування парафії, так і їхні діти та онуки. У гарячій церковній молитві усі ми ревно благали заступництва нашого патрона тисячоначальника римського війська великомученика Юрія про справедливий на мир і щасливе майбутнє
для нашої земної батьківщини.
Після св. Літургії на парафіяльному обіді були спогади про тридцятилітній шлях, наповнений досягненнями і втратами, радощами та подоланням різного роду перешкод. Також жваво обговорювали плани на найближче майбутнє, адже в цьому році ми отримали офіційний дозвіл на початок будівництва головної церкви нашого Храмового комплексу св. вмч. Юрія Переможця, який задумав і розробив уже, на жаль, покійний знаний полтавський архітектор Валерій Олександрович Трегубов.
Ми з надією дивимося у майбутнє, покладаючи всю надію на Боже заступництво на многії і благії літа успішної діяльності на Божій ниві нашої любимої громади. Мріємо незабаром відправити святкову Службу Божу на Храмове свято у новозбудованій красуні-церкві.
Олена Ільченко

Джерело