Вірні храму Різдва Пресвятої Богородиці здійснили паломництво до Страдчу

Вірні храму Різдва Пресвятої Богородиці здійснили паломництво до Страдчу

Нещодавно парафіяльна спільнота храму Різдва Пресвятої Богородиці, Центрального протопресвітеріату м. Івано-Франківськ, здійснила прощу до відпустового місця Страдч, що на Львівщині.

Традиція паломництва до Страдчу сягає давніх часів. У 1941 році радянська влада жорстоко розправилась з місцевими жителями, стративши 49 осіб, серед яких були священники, миряни та навіть діти. Про це зазначають на парафіяльній фейсбук-сторінці.

У 1996 році Папа Римський Іван Павло II проголосив двох із загиблих — о. Миколу Конрада та дяка Володимира Прийму блаженними мучениками. Ці трагічні події стали символом віри та незламності українського народу.

Як зазначають паломники, для них ця проща — це перш за все час, щоб побути з Богом, відчути благодать святого місця, примиритися з Спасителем через Тайну Сповіді та прийняти Євхаристійного Ісуса. А також пройти Хресною дорогою нашого Господа, стараючись глибоко пережити страждання Ісуса Христа, Його любов до людства та Його перемогу над смертю.

«Дякуємо Богові за цей чудовий день, а також всім паломникам, що відгукнулися на заклик спільно помолитися за нашу неньку Україну та всіх Захисників нашої Батьківщини», — йдеться у дописі.

Вірні храму Різдва Пресвятої Богородиці здійснили паломництво до СтрадчуВірні храму Різдва Пресвятої Богородиці здійснили паломництво до СтрадчуВірні храму Різдва Пресвятої Богородиці здійснили паломництво до СтрадчуВірні храму Різдва Пресвятої Богородиці здійснили паломництво до СтрадчуВірні храму Різдва Пресвятої Богородиці здійснили паломництво до СтрадчуВірні храму Різдва Пресвятої Богородиці здійснили паломництво до СтрадчуВірні храму Різдва Пресвятої Богородиці здійснили паломництво до СтрадчуВірні храму Різдва Пресвятої Богородиці здійснили паломництво до СтрадчуВірні храму Різдва Пресвятої Богородиці здійснили паломництво до СтрадчуВірні храму Різдва Пресвятої Богородиці здійснили паломництво до СтрадчуВірні храму Різдва Пресвятої Богородиці здійснили паломництво до СтрадчуВірні храму Різдва Пресвятої Богородиці здійснили паломництво до Страдчу

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело