Святіший Отець: молімося за мученицьку Україну, вона дуже-дуже страждає

Святіший Отець: молімося за мученицьку Україну, вона дуже-дуже страждає

Посиленим закликом до молитви за країни, що перебувають у стані війні, зокрема, за Україну, «яка дуже страждає», закликом до молитви за мир завершилася зустріч Папи Франциска з паломниками в останню середу квітня.

 

Подвійним закликом не забувати про «багатостраждальну Україну» та молитися за мир Папа Франциск завершив свою середову зустріч з паломниками, яка 24 квітня 2024 р. відбувалася на площі Святого Петра у Ватикані. Привітавши, як звичайно, молодь, хворих, похилих віком і молодят, Святіший Отець, промовляючи експромтом, без заздалегідь приготованого тексту, сказав:

«А тепер думка лине до стражденної України, до Палестини, до Ізраїлю, до Мʼянми, які перебувають у стані війни, й до багатьох інших країн. Війна – це завжди поразка, а тим, хто найбільше заробляє, є виробники зброї. Будь ласка, молімося за мир…»

Перерваний оплесками учасників загальної аудієнції, Папа Франциск продовжив: «… молімося за мученицьку Україну: вона дуже-дуже страждає. Ідуть на смерть молоді солдати… Молімося. Молімося також за Близький Схід, за Газу: там великі страждання, спричинені війною. За мир між Палестиною та Ізраїлем, щоби були дві держави, вільні, що підтримують добрі стосунки. Молімося за мир».

Джерело: Vatican News

Джерело