Парафія святого Юрія Побідоносця УГКЦ у м. Чернігів відсвяткувала храмовий празник

З 19 по 21 квітня 2024 року, на парафії святого Великомученика чудотворця Юрія УГКЦ, що у місті Чернігові, з нагоди храмового празника відбувались Дні духовної віднови. Проповідником Великопісних реколекцій був о. Віталій Храбатин, референт зовнішніх звʼязків Пасторально-міграційного відділу УГКЦ. У цей період всі богослужіння в храмі своїм співом супроводжували брати із Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ.

Парафія святого Юрія Побідоносця УГКЦ у м. Чернігів відсвяткувала храмовий празник

Виголошуючи реколекції священнослужитель звернув увагу парафіян на важливості посту як часу постанов, а також заохотив роздумати над питанням «скільки я готовий віддати за дружбу із Христом?».

У перший день віднови духа була спільна молитва та наука. На наступний, в суботу – Божественна Літургія та наука друга, опісля панахида за померлих. Ввечері було відслужено Велику Вечірню з Литією та виголошено третю науку. Відтак відбулась молитва в дусі Тезе, яку провадили семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

На третій, завершальний день реколекцій парафія відсвяткувала храмовий празник святого славного великомученика Юрія урочистою Святою Літургією, в часі якої о. Віталій виголосив четверту науку.

Отець Роман Гридковець, адміністратор парафії святого Юрія Побідоносця висловив вдячність братам за їхній приїзд та служіння і запросив семінаристів при нагоді відвідувати парафію.

За матеріалами: Медіа-центр КТДС

Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело