У Києві відбулись Великопісні реколекції для студентів

З 19 по 20 квітня 2024 року, у Київському кооперативному інституті бізнесу і права відбулись на Великопісні реколекції для студентів на тему: «Шукач Бога».

У Києві відбулись Великопісні реколекції для студентів

Організатором реколекцій  виступив Центр Академічного Душпастирства КА УГКЦ. Науки провів отець Юрко Остапюк – співзасновник Школи особистісного зростання та хабу «ДіяТи», голова Центру Студентського Капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ.

Розпочались реколекції із Хресної дороги під час якої студенти почергово зачитували розважання на кожну зі стацій Хресної дороги. Особливістю Хресної дороги було те, що перед кожною стацією учасники переглядали уривок із фільму «Страсті Христові» режисера Мела Гібсона, це давало можливість учасникам  заглибитись у споглядання страждань та хресної смерті Господнього Сина, щоб переосмислити своє життя та роздумати над власними вчинками. 

Другого дня, учасники разом з отцем Юрком через науки, молитву, духовні вправи та розмови аналізували свої стосунки із Богом, ближнім та собою. «Нам важливий досвід наших стосунків із Богом, а не знання про Бога, який Він є, бо апостоли проповідували свій досвід воскреслого Христа», – зазначив реколектант.

Самі учасники про реколекції розповідають так: «Отець Юрко допоміг нам  зустрітися з самим собою, а це є важко зробити в сьогоднішньому швидкоплинному світі. Загалом реколекції подарували натхнення свідчити, розвивати свої стосунки з людьми та найголовніше з Богом», – Софія.

За матеріалами: Центр Академічного Душпастирства КА

Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело